Inici Destacats Els sindicats CCOO i UGT criden a participar en el procés per...

Els sindicats CCOO i UGT criden a participar en el procés per elaborar el pla urbanístic de la Conca

COMPARTIR

Els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) s’han sumat al procés participatiu sobre el Pla director Urbanístic (PDU) de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena i animen a tots els agents socioeconòmics i a la ciutadania en general a participar.

Aquest procés participatiu, que la setmana passada anunciaven les set alcaldies de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena juntament amb la Generalitat, té com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats dels diferents agents socioeconòmics i definir un model de consens.

Es tracta d’un procés adaptat per la situació COVID-19, bàsicament digital, tot i que inicialment estava previst un format molt més presencial. Ha estat dissenyat per facilitar informació sobre el projecte (PDUAECO) i fomentar la participació digital a través del portal de participa.gencat.cat.

La participació es vehicula a través del portal, on es recull tota la informació del procés participatiu i també és un canal de participació, on es pot trobar tota la informació de com accedir-hi, qui hi pot participar i qui són els eixos del debat. Els canals de participació previstos són les sessions de debat amb experts i veus del territori, amb la possibilitat de fer preguntes per avançat; les propostes en els diferents eixos del debat al portal participa.gencat.cat, i les sessions de mapeig que es faran al setembre i que, en funció de la situació sanitària, seran presencial o digitals.

És un procés deliberatiu on es tractaran temes que puguin tenir incidència en el Pla Director. Busca arribar a una diversitat de veus, no es busca tant la representativitat com la diversitat.

Pel que fa a l’impacte del procés, des de la Direcció General de Participació s’ha explicat que es recolliran totes les propostes que faci la ciutadania i que, si bé els resultats del procés no seran vinculants, s’explicarà de quina manera s’hauran incorporat en el Pla en el PDUAECO i els motius de la seva inclusió o no.

FER UN COMENTARI

*