Inici Destacats El sindicat de llogateres d’Igualada prepara accions per resoldre la situació ‘insostenible’...

El sindicat de llogateres d’Igualada prepara accions per resoldre la situació ‘insostenible’ de l’accés a l’habitatge a la ciutat

COMPARTIR

El passat 18 d’abril es va celebrar la primera assemblea oberta de llogateres d’Igualada, organitzada per la PAH-Anoia i el Sindicat de llogateres d’Igualada.

Aquesta assemblea va tenir lloc al «Local del Barri», la seu social dels veïns i veïnes del barri de Xauxa. No és baladí que es fes en aquest espai, responen els organitzadors, doncs el sindicat de llogateres i la PAH van escollir-lo per realitzar l’acte com a mostra i exemple d’organització i cooperació entre els veïns i les veïnes. El missatge és clar i nítid, «si ens organitzem, ho aconseguirem».

En començar l’acte, els representants del Sindicat de llogateres d’Igualada, ens explicaven que l’objectiu principal d’aquesta assemblea és recollir les diferents sensibilitats i les diferents problemàtiques del lloguer a Igualada.

També van explicar que aquesta tasca es faria treballant sobre un document en format de proposta, amb les aportacions prèvies de diversos actors implicats en aquesta matèria, principalment Càritas Anoia, PAH Anoia i Sindicat de llogaters de Barcelona.

Tot seguit es van formar grups de treball, d’entre 10 i 15 persones cadascun. En total uns 40 participants. Cada grup va estudiar, discutir i consensuar les propostes del document. 10 propostes de competència estatal. 10 propostes de competència autonòmica i 9 propostes de competència municipal. A més, de cadascun d’aquests grups, en van sortir un bon grapat de noves consultes, propostes i demandes.

Seguidament es va fer un recés d’uns 15 minuts, i es va convocar una segona sessió, aquesta en format de plenari. On es van exposar els diferents acords i consensos obtinguts en la primera sessió, i es van realitzar votacions a mà alçada quan l’aritmètica democràtica de l’acte, així ho va requerir.

De manera que, a l’acabar l’acte, aquesta assemblea aprovava un full de ruta concret, en format de proposta «decidida, carregada d’entusiasme i de voluntat de canvi». També llançant un missatge: «l’actual govern municipal, no ha fet res durant els últims 8 anys. I ara la situació és insostenible, i desgraciadament d’emergència».

També es va crear un grup de treball, el qual, en els pròxims dies, publicarà el document, l’exposarà en roda de premsa, i el contrastarà organitzant un debat municipal.

A petició dels organitzadors i el plenari, el primer punt d’aquesta proposta tornarà a ser el mateix que ja ha vingut demanant històricament la PAH i que, segons lamenten, «a l’actual govern, sembla, que no li ha interessat gens dur a terme». La creació d’un Pla Municipal d’habitatge. D’acord amb el previst a la Llei 18/2007, de 28 de desembre, reguladora del dret a l’habitatge.

Entre altres propostes també hi consta la necessitat urgent d’ampliar el parc públic d’habitatge. En aquesta línia, s’exigeix que el 30% de les noves edificacions i/o grans rehabilitacions d’edificis siguin destinats a Habitatge de protecció de lloguer social.

Els organitzadors anunciaven la cloenda de l’acte agraint la participació de tots els assistents i en especial als veïns i veïnes del barri de Xauxa per cedir-los aquest espai i acollir així la primera assemblea de llogateres d’Igualada.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*