Inici Destacats La Síndica de Greuges Municipal d’Igualada va atendre 130 casos durant l’any...

La Síndica de Greuges Municipal d’Igualada va atendre 130 casos durant l’any passat

COMPARTIR

La Síndica de Greuges d’Igualada, Rosa Maria Sánchez, ha presentat públicament la memòria de la tasca duta a terme durant l’any 2021. La presentació, s’ha fet aquest dimarts 28 de juny en un ple extraordinari.

Durant la seva intervenció, la Síndica ha detallat l’any passat va atendre un total de 130 casos, 46 dels quals corresponen a consultes o sol·licituds d’assessorament i informació, 84 són queixes i 1 és una actuació d’ofici.

Rosa M. Sánchez ha destacat que els temes més recurrents de les queixes que ha tramitat estan dirigides a la regidoria d’Hisenda, Coordinació i Règim Intern que és on s’emmarca l’actuació del gabinet jurídic de l’Ajuntament d’Igualada. Destaquen les consultes o queixes per la tardança burocràtica de l’Administració, els relacionats amb l’àmbit de benestar social, amb temes d’habitatges i accions incíviques, amb ocupacions il·legals de propietats privades, amb el comportament de gossos perillosos no controlats i amb la venda i el consum de substàncies tòxiques.

El 53% de les consultes s’han fet de forma presencial, un 33% per via telefònica i un 14% en línia a traves del web. Pel que fa a la distribució de les peticions que la Síndica ha rebut aquest any 44 son del Districte Centre, 24 del Districte Pla de Sant magí, 22 del Districte Llevant, 18 del Districte Ponent, 9 del Districte de Les Comes, 1 del Districte de Sesoliveres La Massa i 12 del Conjunt de la Comarca de l’Anoia.

En finalitzar la seva exposició, la Síndica ha rebut la felicitació unànime de l’alcalde i dels portaveus de tots els grups municipals per la seva tasca en defensa dels drets dels ciutadans i a favor del bon funcionament de l’administració local.

FER UN COMENTARI

*