Inici Futbol ‘Si a casa i a l’escola va bé, al futbol també anirà...

‘Si a casa i a l’escola va bé, al futbol també anirà bé’

COMPARTIR

[Img #23501]Uns 75 infants participen fins dissabte a la primera edició del Campus Anoia Soccer Total. Es tracta d’un programa que vol dotar d’aspectes tècnics i tàctics als infants de les categories alevins (2003-2004), benjamins (2005-2006) i pre-benjamins (2007-2008) amb sessions que es desenvolupen a l’Estadi Municipal de Santa Margarida de Montbui. Tècnics com Edu Castilla o Ricky Merino treballen la conducció, el regat, el tir, control, passada o la presa de decisions, així com un entrenament [Img #23502]específic per a porters.

 

[Img #23503]A més del treball habitual, dos ‘cracks’ del futbol anoienc han compartit una estona amb aquests petits campions per transmetre’ls la seva experiència. És el cas de Marc Sellarès i Adrià Carmona.

 

[Img #23504]Marc Sellarès juga actualment al Reus, després d’una dil·latada trajectòria que l’ha portat a jugar a clubs com l’Espanyol, el Llagostera, l’Irún, el Lleida o el mateix CF Igualada. Sellarès va voler fer veure als alumnes del campus que “es pot gaudir sent professional del futbol sense necessitat d’estar al Barça o al Madrid” i no va deslligar l’esport de la resta dels àmbits de la vida d’aquests infants: “si a casa i a l’escola tot va bé, al futbol també anirà bé”. El davanter igualadí del Reus també els va advertir que “si no escolteu les crítiques, no millorareu mai”. Sellarès els va desaconsellar les enveges i reclama substituïr-la per la capacitat d’aprendre i escoltar companys i entrenadors.

 

De la seva experiència, Marc Sellarès els va explicar que va jugar un any a l’Espanyol quan tenia 12 anys i que, quan es va acabar “vaig estar desanimat només una setmana” i recorda amb perspectiva que al final “he acabat jugant molts més anys que altres companys que estaven en aquell moment amb mi”. El futbolista igualadí els va encoratjar a gaudir del futbol sense sentir-se pressionats per ser uns “cracks”, “perquè cadascú té el seu moment, podeu ser bons als 18, als 20, als 21 o als 22”.

 

Per acabar, els alumnes del campus es van interessar per quins equips havia jugat i per si, des de la seva opinió, jugadors com Messi o Cristiano Ronaldo eren bons.

 

Dissabte va ser el torn d’Adrià Carmona, el montbuienc jugador de l’Espanyol B, després d’haver passat pel Barça, el MIlan, el Saragossa i el Girona. Carmona també va formar part de la selecció espanyola sub-17 que es va proclamar campiona d’Europa el 2008. Després d’explicar la seva experiència i donar consells als alumnes del campus, el jove jugador es va sumar a un partit.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*