Inici Societat Una setmana dedicada a la dona a Piera

Una setmana dedicada a la dona a Piera

COMPARTIR

Amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona, s’han programat diferents activitats amb l’objectiu de reivindicar els drets de les dones i denunciar les desigualtats encara existents en la nostra societat. Aquest dijous, dia 5 de març, s’iniciaran els actes amb la projecció del documental Venus: confesiones desnudas V.O.S.E. i una posterior taula rodona organitzada per l’Eixam de Piera, a les 18 hores, al Casal per a Joves i Grans.

El divendres dia 6 de març, l’entitat La Llavor de Piera oferirà una xerrada sobre educació menstrual amb la col·laboració de Natureaqua23 i la Biblioteca de Piera. Aquesta se celebrarà a les 18.30 h a la sala d’exposicions de la biblioteca municipal i anirà a càrrec d’Agnès Font i Chaïmae Mokhtari Khaled.

Les activitats continuaran el dissabte dia 7 de març a partir de les 18.30 h a la plaça del Peix amb una taula rodona sobre feminisme, un taller de pancartes de l’Eixam, una performance a càrrec del grup Actriüs, una fideuà popular i discomòbil. Una gran part d’aquestes propostes estaran organitzades pel grup feminista les Barjaules.

El dia 8 de març se celebraran els actes més institucionals. A les 12 hores, s’oferirà un concert-vermut a la plaça del Peix que anirà a càrrec de dos músics locals, que amb el piano i la veu presentaran un repertori basat, principalment, en estàndards de jazz.

A la tarda, el grup feminista les Barjaules obrirà una marxa feminista pels carrers de la vila, que sortirà del Gall Mullat a les 17 hores i finalitzarà a la plaça del Peix, i comptarà amb la col·laboració del grup de tambors i de la colla infantil dels Diables de Piera. Un cop finalitzada la marxa, l’Escola de Teatre de Piera farà una performance i es llegirà el manifest del Dia de la Dona.

Els actes de commemoració del Dia de la Dona continuaran el dissabte 14 de març, a les 18 hores, al Teatre Foment de Piera amb un fòrum de debat sobre la dona i la gestió del seu temps, a través de la projecció de l’obra teatral Miedo y soledad.

Finalment, del 10 al 31 de març, els pierencs i les pierenques podran visitar l’exposició «Pioneres, dones científiques» al Bar Foment, que mostra l’obra de Neus Benavent Valles i està organitzada per l’Associació de Dones de Vilanova i la Geltrú. L’entrada serà lliure.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*