Inici Cinema Setmana de l’animació a l’Escola Gaspar Camps

Setmana de l’animació a l’Escola Gaspar Camps

COMPARTIR

[Img #4182]Un any més, i ja serà la quarta edició, l´Escola Municipal d´Art Gaspar Camps portarà a terme la Setmana de l´Animació, activitat interdisciplinar que organitza l´escola com una experiència de treball creatiu en equip i dedicat a la realització de curts d´animació.

Dels dies 1 al 8 de febrer, l´alumnat dels diferents cicles formatius que s´imparteixen a l´escola (art final de disseny gràfic, gràfica publicitària i artesania en cuir) treballarà en equips per elaborar la part teòrica (guió literari, tècnic, storyboard) i la part pràctica (rodatge i producció) dels seus curts. La tècnica que cal desenvolupar en aquest projecte s´anomena Stop Motion i es basa en els fonaments físics del cinema i en la il•lusió de moviment que produeix la seqüència d´imatges estàtiques projectades a una determinada velocitat. Durant tot el procés de creació d´aquests treballs audiovisuals, l´alumnat podrà comptar amb l´ajuda de tot el claustre de professorat de l´escola que guiarà i supervisarà cada proposta. Cada any l´escola proposa un concepte o leit motiv base, comú a cada projecte, i en aquesta ocasió és Ànima gràfica.

[Img #4197]L’animació i el disseny gràfic en el gènere documental, tema de la masterclass d’obertura

Susana Guardiola Lapuente parlarà sobre “El procès creatiu en el documental i la utilització de l´animació i el disseny gràfic en el gènere” en la conferencia que oferirà el proper divendres 1 de febrer a l´Escola Municipal d´Art Gaspar Camps.

Susana Guardiola Lapuente, directora, guionista i productora de pel•lícules documentals, pensa que treballar amb la realitat és, la majoria dels casos un repte creatiu per a molts cineastes i creadors del gènere documental. Històries reals i personatges reals són, en la seva majoria, una immensa font de continguts però també un desafiament a l´hora de plantejar la posada en escena i la imatge cinematogràfica. A l´igual que la ficció, el gènere documental evoluciona cada dia en les seves noves formes [Img #4196]de narrar i en les innovadores propostes creatives. L´ús de l´animació i el Disseny gràfic dins d´aquest gènere, és una de les darreres eines que està permetent als directors de documentals, anar més enllà d´aquest univers visual de “verisme” i realitat propi del gènere documental, per donar lloc a l´anomentat documental de creació.
En els seus treballs, Susana Guardiola sempre ha estat interessada en incorporar aquesta tècnica, donant lloc a [Img #4195]una nova estètica visual. Un treball en equip amb creadors de l´animació i el Disseny gràfic que li han permès d´anar més enllà de la proposta narrativa i estètica inicial.

Susana Guardiola està preparant actualment diversos projectes documentals, entre ells Los guardianes del libro pel•lícula documental, i la sèrie documental de 12 capítols Voices for Peace, una coproducció entre Uruguai, Xile i Espanya.

La conferència de Susana Guardiola tindrà lloc l´1 de febrer a dos quarts d´onze del matí, i l´entrada és lliure a tothom que hi estigui interessat, prèvia inscripció via email a gasparcamps@gmail.com, a Secretaria o al telèfon de l´escola 93 805 52 62, tenint en compte que les places són limitades.

La setmana de l’animació finalitzarà el divendres 8 de febrer amb una presentació pública dels curts al Museu de la Pell d´Igualada i Comarcal de l´Anoia de 12 a 2 del migdia.

El cartell, imatge de la IV Setmana de l´Animació de l´Escola Municipal d´Art Gaspar Camps, és una creació d´Albert Soler, alumne de segon curs de Gràfica Publicitària.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*