Inici Societat Set persones rescatades en un sol dia a Montserrat

Set persones rescatades en un sol dia a Montserrat

COMPARTIR

[Img #3360]

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme aquest dissabte tres serveis a la muntanya de Montserrat. Al voltant de les tres de la tarda han estat alertats que un excursionista de 35 anys ha caigut mentre feia el Coll del Port i han hagut de rescatar-lo. Mitja hora més tard, una escaladora ha caigut d’una alçada de sis metres mentre feia la Roca Gris. En rescatar-la, presentava una luxació a l’espatlla i símptomes d’hipotèrmia.

Cap a tres quarts de cinc, un grup de cinc excursionistes han avisat que s’havien desorientat mentre feien la ruta dels Encantats. Els Bombers s’han mantingut en contacte amb ells via mòbil i esperen que la llum de la lluna faciliti les tasques de la recerca.

El primer, un home de 35 anys, ha caigut mentre feia el Coll del Port i ha calgut rescatar-lo, ja que es trobava enmig d’una canal i ja no podia acabar la resta de la cursa pels seus propis mitjans. Els Bombers de la Generalitat s’hi han desplaçat amb l’helicòpter, que també duia personal del GRAE i mèdic. Després de treure’l de la zona on havia caigut, l’home ha estat transferit a un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques perquè l’evacués a un centre sanitari.
 
A les 15.36 hores s’ha rebut un altre avís. Es tractava de l’accident d’una escaladora que havia caigut d’una alçada de 6 metres mentre feia la Roca Gris, també a Montserrat. En aquest cas també ha calgut fer arribar els Bombers del GRAE amb helicòpter. Després d’immobilitzar la ferida, l’han carregada a l’aeronau i l’han transferida a una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Finalment, a les 16.44 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats per fer una recerca de 5 excursionistes que s’havien desorientat mentre feien la ruta dels Encantats, a la muntanya de Montserrat. Tot i dur aigua i anar ben abrigats, s’apropava la nit i no sabien trobar el camí de tornada. Per les indicacions que donaven, els Bombers els han ubicat al coll del Montgròs, de manera que s’han format 3 grups de Bombers dels GRAE per fer la recerca per terra; per can Massana, per la canal dels Micos i el coll de la Salamandra. Tot i això, s’ha mantingut comunicació via mòbil amb el grup, que assegura tenir totes les persones en bon estat i seguint un GR ben marcat i ben visible gràcies a la llum de la lluna, la qual cosa facilitarà les tasques de recerca.

Segons han informat els Bombers al voltant de les vuit del vespre, els cinc excursionistes han estat localitzats sans i estalvis.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*