Inici Destacats El servei de vehicle elèctric compartit de la Conca d’Òdena tanca el...

El servei de vehicle elèctric compartit de la Conca d’Òdena tanca el primer mes amb 131 usuaris

COMPARTIR

Des del dia 30 de setembre ja està en marxa MOBICO, el primer servei de vehicle elèctric compartit de la Conca d’Òdena, i l’acollida dels usuaris ha estat «molt bona» segons la Mancomunitat de la Conca; per ara ja són 131 els conductors validats per la plataforma, segons les dades publicades per l’ens intermunicipal. Després d’un període de prova gratuït, el servei va començar sent de pagament al mes de novembre, i des d’aleshores s’han fet 166 desplaçaments. En un mes i mig s’han recorregut 2.394 quilòmetres, dels quals 1.900 km han estat en cotxe i 494 en moto, una diferència que s’explica principalment per la climatologia d’aquestes setmanes.

Pel que fa a la tipologia dels trajectes, la mitjana dels desplaçaments en cotxe és de 19 km i una durada de 29 minuts, i en moto de 7km i 15 minuts . Els municipis on més s’ha utilitzat el cotxe són Igualada (per on es realitzen un 67% dels viatges), Vilanova del Camí (13%) i Castellolí (12%), i els municipis on més s’han utilitzat les motos són Igualada (78% dels viatges), Vilanova del Camí (12%) i Santa Margarida de Montbui.

Pel que fa al perfil d’usuari del cotxe elèctric MOBICO és un home d’entre 35 i 45 anys resident a la Conca d’Òdena. El 22% dels usuaris té més de 45 anys, i el 22% en té entre 18 i 35. Pel que fa al gènere, el 94% dels usuaris de cotxe elèctric MOBICO són homes i el 6% dones, una xifra similar al dels usuaris de motos, tot i que en el cas de les motos baixa una mica la mitjana d’edat ja que el 41% té menys de 35 anys. Finalment, pel que fa l’ús per dies de la setmana, el divendres és el dia que es fan més viatges i el dilluns el dia que se’n fan menys.

Després de 7 setmanes de funcionament del servei a la Conca d’Òdena amb una flota de vehicles elèctrics de 8 cotxes i 12 motos, els impulsors han volgut fer balanç per donar a conèixer la bona acollida que ha tingut el servei entre la població i animar a més usuaris que es baixin l’APP i el provin, ja que encara hi ha vehicles infrautilitzats. Precisament per incentivar-ne l’ús, s’ha incorporat un sistema de crèdits per bonificar els usuaris recurrents amb descomptes de fins el 60% en la compra de packs.

El Projecte està impulsat per l’Associació de municipis per la mobilitat AMTU, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i l’Ajuntament de Castellolí, en col·laboració de les empreses SEAT:CODE, Circuit Parcmotor i Servisimó. Es tracta d’una prova pilot sobre mobilitat intel·ligent –la primera que es fa fora de l’àrea metropolitana- que si dona bons resultats a la Conca d’Òdena es podrà implementar en altres territoris del país. MOBICO és una proposta sostenible, pionera, inclusiva i multiplataforma que, a partir de la utilització del servei que en faran els usuaris, donarà dades de molt valor sobre com es mouen els ciutadans per tal de poder planificar i dissenyar polítiques de mobilitat sostenible.

Campanya de Conca Comerç i MOBICO

La plataforma online de serveis als comerços i la restauració de proximitat de la Conca d’Òdena, Conca Comerç, s’ha aliat amb MOBICO i porten a terme durant aquestes festes de Nadal una campanya inèdita: per cada 10€ gastat en un comerç de proximitat, l’usuari n’obté un de gratuït per utilitzar els vehicles elèctrics distribuïts als set municipis de la Conca d’Òdena. La campanya té com a objectiu promoure el comerç de proximitat  i, alhora, la mobilitat sostenible; comprant prop de casa s’ajuda al teixit comercial del municipi i desplaçant-se en vehicle elèctric no es contamina.

Per beneficiar-se de la campanya només cal haver comprat en un dels 300 establiments (comerços, restaurants i parades de mercat) de la plataforma Conca Comerç, descarregar-se l’APP Mobico i enviar una foto del tiquet de compra al número de whatsapp que indica l’aplicació. Automàticament, s’ingressa 1 crèdit per cada 10 euros gastats, que suposen minuts gratuïts de conducció. La campanya ha estat ideada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i s’allargarà fins al 31 de desembre.

FER UN COMENTARI

*