Inici Societat El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Conca d’Òdena...

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Conca d’Òdena va atendre 289 persones l’any passat

COMPARTIR

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la MICOD, que ofereix assessorament jurídic i psicològic en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca d’Òdena, va atendre l’any passat 289 persones, incloent-hi menors i persones adultes. L’edat de dones i noies ateses és molt àmplia, però la majoria tenen entre 46 i 65 anys, tot i que també n’hi ha entre els 13 i els 18 i dones majors de 80 anys. Pel que fa al 2020, fins ara s’han atès 42 dones. El nombre de persones menors ateses pel Servei va ser de 109, però cal aclarir que l’atenció als menors va tenir lloc en el marc de les activitats de sensibilització comunitària que es fan als centres educatius per a unes relacions igualitàries.

Pel que fa al lloc d’origen de les dones ateses l’any passat, un 83,9% són d’origen espanyol, la majoria són dones casades i la major part d’elles amb estudis primaris o secundaris.

El SIAD MICOD té punts fixes d’atenció a tres municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Vilanova i Montbui. A la resta de municipis les atencions són a demanda de les dones, el que anomenem servei de proximitat, sent les professionals del servei les que es desplacen al municipi. Per primera vegada, a l’any 2019 s’ha donat atenció als set municipis de la Conca d’Òdena.

En el cas d’Igualada hi ha atencions cada dimarts matí i tarda, en què un equip format per una educadora, una psicòloga i una advocada. Tot i que la majoria de dones ateses son del municipi, també s’atenen dones de la resta de municipis de la Conca, ja que la prioritat del servei és donar atenció a aquella dona que ho necessiti.

Les dades han estat presentades aquest dimecres per Carlota Carner, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada i Yezirah Vázquez, coordinadora del servei, que és gestionat per l’entitat Dones Amb Empenta. Carner ha destacat que “ens agradaria que no fos necessari oferir aquest servei, ja que voldria dir que vivim en una societat més justa i igualitària, però la realitat és que es tracta d’una demanda social i estem molt satisfetes que el servei que s’ofereix sigui tan eficaç i que puguem atendre totes aquestes dones, que poden rebre l’ajuda que necessiten”. De la seva banda, Vázquez ha explicat que, si bé hi ha una especial incidència en els problemes vinculats amb la violència masclista, “des del SIAD donem sortida i suport a qualsevol situació, estem oberts a qualsevol casuística, tant a nivell jurídic, com també d’acompanyament”.

FER UN COMENTARI

*