Inici Societat El Servei Comarcal de Joventut explica els programes i recursos als regidors...

El Servei Comarcal de Joventut explica els programes i recursos als regidors anoiencs

COMPARTIR

El passat 1 de desembre es va celebrar, a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia, la taula de regidors i regidores de joventut de la comarca.

Amb la participació dels regidors de joventut dels municipis de Capellades, Carme, Castellolí, Hostalets de Pierola, Òdena, Piera, Rubió i Santa Margarida de Montbui, es van presentar els serveis que el Servei Comarcal de Joventut ofereix a tots els municipis de la comarca.

Es tracta de vint programes i recursos que es posen a disposició dels municipis de l’Anoia i els seus joves per tal de contribuir a l’impuls de les polítiques locals de joventut, donar suport amb serveis especialitzats i cobrir les necessitats amb les que es trobi cada municipi en concret en matèria de joventut.

Des del Servei Comarcal de Joventut s’ofereixen serveis sense cost a tots els municipis, professionals de joventut i joves de la comarca en quant a informació, orientació i assessorament en temes d’interès juvenil, com poden ser l’acadèmic, el laboral, el de mobilitat internacional i també tots aquells derivats del programa de Garantia Juvenil. Aquests serveis es descentralitzen a través de diferents projectes per tal que puguin ser accessibles a tothom i a través dels quals s’han atès a més de 2.500 joves aquest 2016.

També s’ofereixen serveis mancomunats, com la figura del Tècnic – Dinamitzador i Informador juvenil compartit, actualment amb 12 municipis en conveni; la Laborateca Jove, amb 8 municipis en conveni; l’Oficina Mòbil d’Informació Juvenil; el GPS Jove (Grup de Promoció de la Salut) que ha atès a joves de 15 municipis aquest 2016; o el programa PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització als centres d’Educació Secundària) a través del qual, aquest 2016, han quedat coberts tots els instituts públics de la comarca que restaven sense referent de joventut a dins dels centres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*