Inici Societat El servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l’Hospital d’Igualada, en congressos...

El servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l’Hospital d’Igualada, en congressos a Barcelona i Berlín

COMPARTIR

Els passats 27, 28 i 29 de setembre, va tenir lloc a Barcelona el 54è Congrés de la SECOT (Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología) i el 2n. Congreso Ibero-latinoamericano on el servei de Traumatologia del Consorci Sanitari de l’Anoia i responsables del 4DHealth van presentar una taula sobre noves eines per a la docència en la formació d’especialitat.

Moderat pel cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), l’igualadí Dr. Xavier Pelfort, es va debatre com es desenvolupa una activitat educativa mitjançant la simulació i es va exposar un cas pràctic. A la taula, hi assistia també el Dr. Joan Miquel Noguera, responsable de la Unitat d’Espatlla del servei de COT del CSA i els Dr. Franc Espinar, product manager del centre de simulació i seguretat per al pacient i el Dr. Joan Muró, responsable del Centre de Simulació i seguretat per al pacient, ambdós del 4DHealth.

Al congrés hi van assistir uns 1.400 inscrits i aquestes intervencions van rebre molt bona acollida.

Presència a Berlín

Per una altra banda, el Servei de COT del Consorci Sanitari de l’Anoia també va estar present, del 13 al 16 de setembre al Congrés Europeu de Cirurgia d’Espatlla i Colze.

En aquest sentit, el Dr. Joan Miquel Noguera va participar en el Congrés Europeu de Cirurgia d’Espatlla i Colze celebrat a Berlín amb la presència de més de 1.500 participants d’arreu del món.

El Dr. Noguera va presentar un treball en forma de comunicació oral. El treball es titula “Com presentem els treballs els cirurgians d’espatlla” i analitza el temps emprat per a la comunicació dels treballs científics a tres congressos rellevants d’aquesta especialitat.

Entre els resultats destacats es va observar que un terç dels comunicants dedicaven el temps proposat per l’organització del congrés i que, de forma genèrica, els presentadors dedicaven temps similars a la introducció de l’estudi i a la secció de metodologia. A més, la inclusió del suport d’imatges en vídeo a les presentacions sembla predisposar a sobrepassar el temps atorgat per l’organització.

FER UN COMENTARI

*