Inici Llibres Sergio Vila-Sanjuán s’endú el Premi Nadal 2013 i Genís Sinca el Premi...

Sergio Vila-Sanjuán s’endú el Premi Nadal 2013 i Genís Sinca el Premi Josep Pla

COMPARTIR

[Img #3557]L’escriptor i periodista Sergio Vila-Sanjuán, nascut a Barcelona, el 1957, ha guanyat el Premi Nadal amb la novel·la “Estaba en el aire”, una obra ambientada a la Barcelona dels anys 60 i retrat d’època d’un país que comença a despertar-se. La història parla sobre amor i poder i s’articula a partir d’uns personatges que participen en el programa de ràdio històric “Rinomicina le busca” de RNE, en què els oients buscaven gent que s’havia perdut.

Des de l’alta burgesia fins a personatges nouvinguts es converteixen en els protagonistes d'”Estaba en el aire”. El veredicte, que s’ha donat a conèixer durant la tradicional nit literària del dia de Reis, s’ha imposat a més de 200 originals que optaven a aquesta 69a edició del premi. Un total de 229 obres han estat les candidates a guanyar el guardó més antic de les lletres en llengua castellana. El jurat que ha escollit el guanyador del premi Nadal ha estat format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales.

[Img #3556]D’altra banda el periodista Genís Sinca, nascut a Manresa, el 1970, ha rebut aquest diumenge el Premi Josep Pla de prosa en català per l’obra “Una família exemplar”. Es tracta d’una tragicomèdia sobre l’enfrontament entre dues grans nissagues a la Manresa actual. És, a més, una sàtira hilarant que reflecteix l’ambició sense límits i reflexiona sobre l’ascens social. El veredicte s’ha donat a conèixer durant la tradicional nit que marca l’inici de l’any literari i s’ha imposat als 27 originals que s’hi han presentat en aquesta 45a edició. El jurat d’aquest certamen està integrat per Sebastià Alzamora, Berta Bruna, Rosa Cabré, Antoni Pladevall i Àlex Susanna.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*