Inici Art ‘Seqüències Urbanes’, el projecte guanyador del Premi Igual’ART, arriba al Museu de...

‘Seqüències Urbanes’, el projecte guanyador del Premi Igual’ART, arriba al Museu de la Pell

COMPARTIR

L’igualadí Guillem Elvira presenta el projecte guanyador del premi Igual’Art 2018/2019, Seqüències Urbanes, en una exposició que proposa una mirada poètica i reflexiva sobre la ciutat contemporània. La instal·lació s’inaugurarà el dijous, 30 de maig, a les 19:30 h a la Sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i es podrà visitar fins el 23 de juny. L’horari serà de dimarts a divendres, de 10 a 14h, dijous i divendres, de 16 a 20h, i els dissabtes i festius d’11 a 14h.

El projecte planteja una instal·lació bicèfala formada per dues peces que dialoguen entre elles: d’una banda, una col·lecció d’imatges que, des d’un llenguatge visual abstracte, convida a explorar elements existents en l’arquitectura local i el paisatge urbà. També s’introdueixen propostes utòpiques d’una Igualada imaginada amb l’objectiu de despertar preguntes sobre la ciutat actual. De l’altra, es basteix un petit pavelló ideat com un espai per a la reflexió i que permet l’experiència espacial a escala humana; una capella laica.

Les tècniques utilitzades en la producció de les imatges són les emprades en la representació arquitectònica, com el collage fotogràfic, el disseny assistit per ordinador, la il·lustració o la pintura. La capella permet experimentar característiques vinculades a l’escultura com la materialitat, textura i llum.

El Premi Igual’ART

Amb l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada convoca cada any aquest concurs de projectes d’arts visuals inèdits, en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles.

Guillem Elvira és arquitecte i coordinador d’activitats culturals. Graduat en Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, va ser alumne de pintura de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps “La Gaspar” i, posteriorment, tallerista a l’Inquiet, espai col·laboratiu i creatiu. Va formar part de CULT., departament de Cultura de l’ETSAB, dissenyant i produint exposicions. A Igualada, ha coproduït l’exposició Quan l’esport era un divertiment, amb motiu de la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport 2019. Actualment exerceix d’arquitecte a Igualada i és el coordinador de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*