Inici Destacats La selecció espanyola sub-17 d’hoquei, campiona d’Europa amb tres igualadins a les...

La selecció espanyola sub-17 d’hoquei, campiona d’Europa amb tres igualadins a les seves files

La selecció espanyola sub-17 d’hoquei patins, amb els jugadors de l’Igualada Hoquei Club Aleix Marimón, Guillem Torrents i Gerard Riba entre els seus components, s’ha proclamat campiona d’Europa.

Es tracta de la vintena medalla d’or del combinat estatal, que s’ha imposat aquest dissabte a la final de la 38a edició del Campionat d’Europa Sub17 jugat a Correggio (Itàlia).

L’equip va aixecar el trofeu després d’una final d’alt nivell, emocionant i sorprenent contra Portugal, en un pavelló amb totes les entrades venudes. A causa dels resultats dels dos dies anteriors, Espanya va haver de guanyar el partit per obtenir el títol. Portugal va anotar primer amb Lucas Santos, però Espanya va empatar immediatament amb Manel Hernández i es va avançar gràcies a Abel Moya. Abans del descans, Rodrigo Martins per Portugal i Aleix Marimon van arreglar el resultat per 3-2 a Espanya. En els primers segons de la segona part, Diogo Barata va anotar dues vegades per a Portugal i va tornar a enfrontar-se amb el seu equip. El gol que va empatar el partit va ser novament anotat per Moya durant el minut 10, i Espanya va atacar furiosament l’enduriment de Portugal a la seva zona defensiva, la creació d’un munt d’oportunitats sense marcar.

A les acaballes del partit, el combinat estatal va decidir substituir el seu porter amb un cinquè jugador i 15 segons més tard, un tir d’Oriol Llenas va arreglar el resultat a 5-4, desplaçant el títol de Campió d’Europa de Portugal cap a Espanya.