Inici Destacats La selecció catalana s’imposa a Xile amb la igualadina Noelia Garcia a...

La selecció catalana s’imposa a Xile amb la igualadina Noelia Garcia a la porteria

La jugadora del primer equip femení del CF Igualada, Noelia García, ha debutat per la porta gran amb la selecció catalana de futbol. Les seves aturades a la tanda de penals han estat clau perquè Catalunya s’endugui la victòria davant Xile en un partit amistós celebrat al Camp Municipal de L’Hospitalet de Llobregat  aquest dilluns.

Les graderies s’han omplert d’aficionats d’ambdues seleccions per seguir aquest duel d’envergadura. Després d’uns primers minuts de tempteig, les de Natàlia Arroyo han començat a imposar el seu estil de joc, combinant amb fluïdesa i precisió. La primera aproximació catalana ha estat un tir llunyà de Georgina Carreras al minut 9 que no ha trobat porteria.

Per la seva banda, Xile, ben posicionada al terreny de joc, ha esperat la seva oportunitat mitjançant ràpides transicions ofensives. La nota negativa del xoc ha estat la lesió al minut 22 de Maria Estella, que no ha pogut continuar a causa d’una entrada d’una defensora rival. Les catalanes han tornat a disposar d’una bona oportunitat per avançar-se en el marcador en una bona jugada de Carolina Pérez que ha assistit Eva Llamas. Malauradament, no ha arribat a connectar la centrada per centímetres. Després de dos tirs llunyans xilens, l’ocasió més clara del primer temps l’ha tingut Olga Garcia. El seu xut l’ha desviat la portera xilena al pal i córner en una sensacional intervenció.

A la represa, la Catalana ha continuat portant la iniciativa davant d’un lluitador rival que ha pressionat amunt. Fruit d’una errada en la zona de construcció catalana, la xilena Claudia Soto ha provat fortuna amb un tir que ha sortit desviat. Les catalanes han jugat més per les bandes amb l’objectiu d’intentar crear perill mitjançant centrades laterals, però les defensores xilenes s’han mostrat inexpugnables. Sense ocasions clares, el partit ha arribat a l’últim quart d’hora obert i amb tot per decidir. Malgrat que ambdues seleccions han gaudit d’alguna oportunitat per anotar, el marcador no s’ha mogut. L’encontre s’ha decidit des dels onze metres, on la portera igualadina Noelia García s’ha convertit en la gran protagonista en aturar dos penals. Al final, victòria local per 4 a 2.

Un cop finalitzat el duel, el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha fet entrega d’un obsequi del duel al conjunt arbitral. A continuació, l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha lliurat una placa commemorativa del partit a la capitana de Xile, Christiane Endler. I, en darrer lloc, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha fet entrega de la Copa de campiones a la capitana de Catalunya, Georgina Carreras.