Inici Destacats El segon Fòrum d’Inversió d’Igualada posa en contacte empreses i inversors

El segon Fòrum d’Inversió d’Igualada posa en contacte empreses i inversors

COMPARTIR

El Campus Universitari d’Igualada va acollir divendres el segon Fòrum d’Inversió d’Igualada, punt de trobada d’empreses i emprenedors que cerquen finançament, empresaris que busquen solucions per als seus reptes de creixement i innovació, i inversors que cerquen els millors projectes on participar. Aquesta és ja la segona edició del Fòrum d’Inversió d’Igualada, que GC Encourage, l’àrea de consultoria de Grup Carles, organitza juntament amb la xarxa d’inversors Economistes BAN del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

L’èxit obtingut en l’edició anterior, en què es van reunir més de cinquanta inversors de capital, es van tancar cinc operacions i es van aconseguir més de 500.000€, ha portat a GC Encourage a repetir l’experiència per ajudar a impulsar econòmicament noves idees de negoci.

L’acte va comptar amb la participació de sis projectes de diferents àmbits, tres dels quals són empreses de l’economia tradicional amb un enfocament molt innovador, i els altres tres startups de base tecnològica, els quals van tenir l’oportunitat de donar-se a conèixer davant d’un nombrós públic d’inversors i diversa representació dels consistoris de la comarca.

El fòrum començà amb la presentació de l’acte per part del director general de Grup Carles, Xavier Carles, que va insistir que la comarca de l’Anoia es caracteritza per la Innovació i la creativitat a l’hora d’iniciar nous projectes, però sovint empreses i emprenedors es troben amb la necessitat d’un impuls econòmic per a la seva idea de negoci i “és això el que mou Grup Carles a organitzar actes com aquest, la vocació de trobar solucions i contribuir a l’èxit dels nostres clients.” Blai Paco, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, manifestà el suport de l’associació als emprenedors, però també a les empreses ja existents. Finalment, la Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacon, va fer èmfasi en l’obsessió de l’Ajuntament per garantir el progrés de tots els sectors de l’economia anoienca, elogiant-ne la seva diversificació.

L’acte continuà amb la intervenció de l’economista i soci de Grup Carles, Jaume Carles, que explicà quina és la fiscalitat de les transmissions de participacions, fent esment de quines són les deducions per inversió Business Angels, com s’ha de procedir en cas de desinversió, com es calcula la variació patrimonial i quina ha de ser la tributació del guany. Josep Nebot, d’Arboribus, explicà quines són les claus del crowlending per a les pimes, analitzant quines són les característiques i els avantatges d’aquest finançament no bancari.

Pol Font, president d’Economistes BAN va cloure l’acte insistint en la importància d’aquest tipus d’actes per ajudar a l’ecosistema emprenedor a tirar endavant projectes i diversificar les inversions, valorant molt positivament la col.laboració d’ambdues entitats, Grup Carles i Economistes BAN, en les dues edicions i l’èxit obtingut.

Finalitzada la cloenda de l’acte, el públic assistent va poder conèixer un negoci fet realitat d’un emprenedor que va presentar el seu primer projecte en l’edició anterior del Fòrum, en el qual va poder aconseguir el capital necessari per dur-lo a terme.

La firma igualadina va fer palès el seu compromís amb les pimes i els emprenedors amb aquesta iniciativa, que en la seva segona edició es consolida ja a la comarca, conscients que en la situació actual els emprenedors s’han convertit en els agents claus per recuperar el creixement econòmic i empresarial i aconseguir un nou model productiu més sostenible.

L’acte va finalitzar amb una trobada de networking entre els emprenedors i empreses que van presentar els seus projectes i els possibles inversors, en el qual es van poder establir els primers contactes interessants per tancar alguna operació.

GC Encourage va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, la Unió Empresarial de l’Anoia, Economistes BAN, BStartup, i les empreses JNB Music i AndVenture.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*