Inici Societat Segon dia de nevades a les cotes altes de l’Anoia

Segon dia de nevades a les cotes altes de l’Anoia

COMPARTIR
La neu ha tornat a visitar els punts més elevats de l'Anoia. Foto: Observatori de Pujalt.

La tempesta «Filomena» ha deixat més neu per segon dia consecutiu a la comarca de l’Anoia. Aquesta matinada, però, les nevades han estat menys abundants i han quedat restringides als punts més elevats de l’Anoia, per sobre dels 600 metres d’altitud.

Així, a Pujalt des de l’Observatori expliquen que durant la matinada s’ha acumulat 1,5cm de neu nova i en total hi ha acumulats 4cm de gruix de neu, després d’haver-se començat a fondre al llarg de la tarda i vespre de dissabte. A Pujalt, el total de precipitació de l’episodi ha estat 17,3mm, dels quals 6,8mm des de dissabte a la tarda. Pujalt s’ha llevat amb una feble nevada, boira que redueix la visibilitat a 150m i -1,4ºC de temperatura. A La Llacuna també continua la nevada aquest diumenge al matí, segons apunten des de @meteollac.

Segons l’Observatori de Pujalt, la predicció indica que al llarg d’aquest diumenge poden anar caient algunes precipitacions, en general febles, arreu de la comarca que seran en forma de neu a partir de 600m a bona part de la comarca i una mica més baixa la cota a punts de l’Alta Anoia tot i que no s’espera que agafi per sota dels 600m. Les nevades seran febles, però, poden anar caient a estones fins a la nit.

Les temperatures amb prou feines pujaran dels 0 graus a l’Alta Anoia i als punts més elevats, el que demana precaució amb les plaques de gel.

Dilluns la precipitació ja haurà desaparegut, però, les glaçades tornaran. Els propers dies les temperatures nocturnes baixaran i es mantindran negatives a les parts elevades de l’Alta Anoia durant les 24h del dia. No s’esperen precipitacions aquest dillluns i aquest dimarts.

FER UN COMENTARI

*