Inici Destacats El sector químic de l’Anoia, amb dificultats per trobar professionals formats

El sector químic de l’Anoia, amb dificultats per trobar professionals formats

COMPARTIR

El sector de la indústria química i l’Escola d’Enginyeria d’Igualada s’han unit per fer una crida d’alerta: falten professionals formats per cobrir l’oferta laboral que generen la seixantena empreses relacionades amb el sector químic a l’Anoia. Subscriuen aquesta crida el Gremi de Blanquers d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) a través de les seves sectorials de Química i Paper.

Segons dades de l’estudi sobre inserció laboral dels alumnes fetes públiques fa tot just un mes per l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, el cent per cent dels alumnes que el curs passat van estudiar enginyeria al Campus Universitari d’Igualada tenen feina. És més, pel que fa als graduats en Enginyeria Química, el 64% dels exalumnes manifesta que abans d’acabar la carrera ja treballaven.

Tot i aquest índex d’ocupació, l’oferta laboral que s’ofereix als estudiants d’enginyeria del Campus no sempre es cobreix, i és per aquest motiu que justament ara, a les portes de l’inici del període de preinscripcions, des del sector fan una crida als joves estudiants.

L’Anoia compta amb més d’una seixantena d’empreses que necessiten constantment incorporar enginyers químics en llocs de treball de responsabilitat. El sector adober el formen una trentena d’empreses, a les quals cal sumar-hi les 25 empreses del sector químic i les 10 empreses del sector paperer que realitzen processos químics (no hi estan comptades les de manipulats de paper i cartró). En total són 65 indústries que requereixen professionals formats, especialment ara que s’està donant un relleu generacional en posicions de direcció i que el sector viu en constant innovació.

FER UN COMENTARI

*