Inici Destacats El sector econòmic de l’Anoia viu ‘amb preocupació, però sense alarmisme’ el...

El sector econòmic de l’Anoia viu ‘amb preocupació, però sense alarmisme’ el brot de coronavirus

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia, una associació que aplega més de 600 empreses de la comarca, no s’està veient afectada pel brot de coronavirus que es va detectar dimecres. Els empresaris no volen ser alarmistes amb la qüestió, però admeten estar “preocupats”. Per evitar que els casos es descontrolin i es col·lapsi la ciutat i la comarca, algunes empreses ja han començat a prendre mesures. Per exemple, s’han extremat les mesures de neteja, s’han multiplicat els torns o s’han instal·lat més vestuaris. L’objectiu és que si es detecta un positiu, no afecti la totalitat de la plantilla. Amb el tancament de les escoles i centre educatius, les empreses es mostren més flexibles amb els professionals que tenen infants.

Les empreses de l’Anoia estan millorant les mesures higièniques entre els seus treballadors per evitar el possible contagi del coronavirus. A més, empreses amb un sol torn de producció, els estan multiplicant, per així evitar que totes les persones de la plantilla treballin al mateix temps. D’altres, conscients de la dificultat de gestionar la cura dels fills que no poden anar a l’escola d’una dia per l’altre, han habilitat espais pels infants.

La gran majoria de bars i restaurants xinesos d’Igualada estan tancats. Aquests comerços ja van notar una davallada de clients amb l’esclat del brot a la Xina, però amb l’arribada dels primers casos a l’Estat la seva activitat no va millorar i han decidit abaixar la persiana.

ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*