Inici Destacats Una sardana del capelladí Xavier Cassanyes, premiada a Banyoles

Una sardana del capelladí Xavier Cassanyes, premiada a Banyoles

COMPARTIR

Una composició del capelladí Xavier Cassanyes va obtenir un dels reconeixements de la Competència de Cobles Grans – CoCo Gran, que es va celebrar el passat 21 d’octubre a Banyoles. En el concurs, la Principal va compartir escenari amb les formacions: Ciutat de Girona, Montgrins i Selvatana.

Dins la rivalitat del concurs de cobles, hi va destacar especialment l’actuació de La Principal de la Bisbal, guanyadora de la totalitat dels premis en joc. Un fet que mai havia passat en les votacions populars del “CoCo Gran” que organitza -any rere any- el Foment de la Sardana de Banyoles.

En 1a Ronda de Sardanes per escoltar, va assolir el primer lloc amb la fascinant i seductora Aura d’abril de Joaquim Serra.

En 2a Ronda dedicada a les Sardanes d’estrena, la Principal va guanyar amb l’obra del músic capelladí Xavi Cassanyes, “La Nàiade de l’estany de Banyoles”. La sardana va tenir 230 vots, doblant en puntuació a la seva seguidora més pròxima.

En 3a Ronda dedicada a les Sardanes obligades, La Principal novament va guanyar amb Atrevida del mestre Ricard Viladesau executada magistralment per Gerard Serrat (fiscorn) i Jordi Gil (trompeta).

I finalment en 4a Ronda i dins la categoria de Sardanes per ballar, la cobla va assolir el primer lloc amb la interpretació de la divertida obra del mestre cabrilenc Sigfrid Galvany, Contents del camí fet.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*