Inici Destacats Sant Martí de Tous rep 3.500 visitants a la VIII edició del...

Sant Martí de Tous rep 3.500 visitants a la VIII edició del Festival de Llegendes de Catalunya

COMPARTIR

Sant Martí de Tous ha acollit el cap de setmana de l’1 i 2 de juliol la VIII edició del Festival de Llegendes de Catalunya, el FesLleCat. Aquest esdeveniment ha rebut la visita d’unes 3.500 persones durant tot el cap de setmana i gairebé totes les activitats programades han gaudit del cent per cent d’afluència de públic.

Els bons números fan que Sant Martí de Tous es consolidi com la capital de les llegendes de Catalunya. Les primeres edicions, al 2010 i al 2011, van ser de prova per conèixer com funcionava, però a partir del tercer any, la participació ja va pujar als 2.000 assistents. Des de llavors, i sobretot als últims anys, l’afluència de públic encara ha pujat més i Sant Martí de Tous ja espera entre 3.000 i 4.000 persones.

L’activitat principal del FesLleCat, l’Apagada de Misteri, va rebre la visita d’unes 1.200 persones i va tenir molt bona acollida la llegenda final que interpretava l’actriu Victòria Pagès i que, per primer cop, es feia al pati interior del Castell de Tous. Enguany l’organització del FesLleCat va apostar per programar espectacles amb més actors i intèrprets com la pallassa Pepa Plana, l’actor Roger Coma i la il·lustradora Raquel Riba (autora de les aventures de Lola Vendetta).

De fet, ha estat la primera vegada des de l’inici del festival al 2010 que el FesLleCat ha comptat amb la participació de més d’un actor reconegut del panorama català. Fins enguany, només es convidava un actor o actriu que interpretava la llegenda final.

En aquesta VIII edició, es van programar moltes més activitats durant el segon dia de festival, fet ha provocat que la jornada del diumenge hagi estat tot un èxit i hagi fet augmentar la xifra total de visitants. Normalment, les activitats de dissabte i diumenge al matí quedaven més reservades als veïns del poble.

Durant tot el dissabte a la tarda, l’assistència de visitants era màxima però l’expectativa de pluja a la tarda va fer minvar el ritme dels Racons de Llegenda. Finalment però tot va transcórrer amb normalitat i el públic va poder conèixer les llegendes les localitats catalanes com Begur, Tortosa, Montcortès, La Franja, Castellar de N’Hug i Sant Martí de Tous.

FER UN COMENTARI

*