Inici Societat Sant Martí Sesgueioles inaugura el carrer 1 d’octubre

Sant Martí Sesgueioles inaugura el carrer 1 d’octubre

COMPARTIR

Un any després de la celebració del Referèndum per a l’Autodeterminació de Catalunya, prop d’un centenar de persones han commemorat el primer aniversari de l’1-O a Sant Martí Sesgueioles, on la Guàrdia Civil va carregar contra els veïns que defensaven el col·legi electoral. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles i el CRD Sant Martí Sesgueioles, s’ha celebrat aquest dilluns 1 d’octubre, a la sala polivalent La Fàbrica, seu del Col·legi Electoral ja fa un any.

L’Alcaldessa Rosa Narbona, la diputada per ERC al Congrés de Diputats, Carolina Telechea, i persones que van fer possible la votació, han presidit l’acte oficial, que ha consistit en el canvi de nom de l’antic carrer Marinada pel carrer de l’U d’octubre. Aquest espai vol recordar les càrregues policials que hi va haver al municipi, que van acabar amb la destrossa de la porta lateral de La Fàbrica, esbotzada per agents USECIC de la Guardia Civil.

Abans de la descoberta de la placa, de la mà de l’Alcaldessa i en Teo Figueres, hereu d’aquest any, l’acte oficial ha començat amb els parlaments de persones que van fer possible i van viure el Referèndum per a l’autodeterminació; qui han compartit sentiments i records dels fets viscuts.

Una hora abans de l’acte, s’han obert les portes de La Fàbrica per recordar les càrregues policials que va patir el municipi, a través de l’exposició fotogràfica elaborada pels fotògrafs Xavier Calvet i Stan de Zoysa, inaugurada l’any passat. Per clausurar l’acte, s’ha celebrat un sopar de germanor a La Fàbrica.

La intervenció a Sant Martí Sesgueioles també s’ha pogut veure a través de gravacions publicades per l’Agència Catalana de Notícies, provinent de les càmeres que portaven els agents. Un any després dels fets ocorreguts, pel que fa als desperfectes ocasionats, des de l’Ajuntament es va demanar la indemnització al Consorci de Compensació d’Assegurances, però no s’ha rebut cap resposta satisfactòria.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*