Inici Societat Sant Martí Sesgueioles commemora els 101 anys de la seva estació de...

Sant Martí Sesgueioles commemora els 101 anys de la seva estació de tren

COMPARTIR
L'estació de tren de Sant Martí Sesgueioles. Foto: Jordi Casellas

El passat 17 d’agost, coincidint amb el tret de sortida de la Festa Major de Sant Martí Sesgueioles, es va inaugurar l’exposició fotogràfica “101 anys de l’Estació a Sant Martí Sesgueioles”. El recull d’imatges, que consta de material que guardaven diferents veïns del municipi, ha estat creat per la fotògrafa santmartinenca Mireia Arso.

L’exposició es pot visitar a la sala polivalent La Fàbrica, tots els matins de 10 a 13 hores, de dilluns a divendres. Les fotografies i postals que hi consten han estat localitzades en arxius domèstics de les famílies Manau Salazar, Grau Creus, Casellas Vilaseca i Arso Busquets.

Un segle d’estació de tren

El pas del temps ha marcat canvis morfològics de l’estació i, alhora, transformacions en el significat que ha tingut per la vida dels veïns del municipi.

El tren és present a la vida dels habitants de Sant Martí Sesgueioles des de fa més d’un segle, doncs el primer en passar pel municipi data l’any 1860. Les primeres dècades del segle XX, va ser símbol de modernitat i de riquesa pel municipi, ja que suposava un element molt important per a la seva fàbrica i la mina, i alhora el creixement de Sant Martí Sesgueioles.

El 20 de novembre de 1917 va tenir lloc la inauguració de l’Estació i, just mig segle després, a finals del 1971, va ser tancada i va iniciar el seu declivi. El mes de gener d’aquest mateix any 2018 van finalitzar les obres de rehabilitació de l’edifici, ja que es trobava malmès pel seu abandonament. Abans de fer-ho, l’Ajuntament va consultar als habitants si preferien procedir a la rehabilitació parcial o enderroc de l’Estació de tren; la primera opció va ser la guanyadora.

Des de l’Ajuntament donen les gràcies a la Mireia Arso per la seva col·laboració i dedicació a l’hora de crear aquesta exposició sobre un element tan important a la història de Sant Martí Sesgueioles, com és l’Estació de tren.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*