Inici Festes Sant Martí de Tous acollirà el Festival de Llegendes de Catalunya

Sant Martí de Tous acollirà el Festival de Llegendes de Catalunya

COMPARTIR

[Img #8372]Sant Martí de Tous acollirà els dies 5, 6 i 7 de juliol la 4a edició del Festival de Llegendes de Catalunya. Una cita que, tal com ha explicat el seu director, Sergi Vallès, vol recuperar les històries i les llegendes populars que coexisteixen arreu del país. Així, tots els racons del municipi es convertiran en l’escenari de les històries i les llegendes més populars de Catalunya amb més d’una vintena d’activitats per a un públic familiar. Un any més, la cita més important serà l’Apagada del Misteri, que il·lumina tot el casc antic amb més de 6.000 espelmes que [Img #8373]marquen un recorregut de llegendes misterioses. Amb un pressupost de 14.000 euros, el festival espera rebre uns 2.500 visitants.

Les nombroses llegendes populars de Sant Martí de Tous van esperonar la creació d’un festival, el de Llegendes de Catalunya que, des del 2010, atreu més de 2.000 persones fins a la localitat anoienca encuriosits per les històries fantàstiques.

El Fesllecat 2013 ha programat un conjunt [Img #8374]d’activitats per a tots els públics. Entre elles, destaca l’Apagada del Misteri, un recorregut en el qual l’enllumenat públic se substitueix per més de 6.000 espelmes que marquen un traçat de llegendes misterioses. Així, durant el trajecte, els visitants es troben quadres plàstics de llegendes de bruixes i històries tenebroses dels Països Catalans que culminarà als peus del castell on l’actor Fermí Fernández clourà l’acte. L’activitat, que sol aplegar unes 800 persones, té un cost de quatre euros.

Un altre dels actes més populars és el de ‘Racons de Llegenda’, que tindrà lloc el dissabte dia 6 a la tarda. En aquesta activitat, milers de persones visiten els diferents escenaris del poble on aquest any s’escoltaran llegendes de Figueres, Ripoll, Anglès, Eivissa, Calella i Sant Martí de Tous.

A més, durant tot el cap de setmana, s’instal·larà a Tous el mercat de la Bossa de Bou que oferirà productes artesanals i hi haurà parades de llibreters antics perquè omplin els carrers d’històries populars. Tant dissabte com diumenge també hi haurà activitats relacionades amb la lectura de llegendes o gimcanes per als més menuts. Aquest any, com a novetat, Sant Martí de Tous també acollirà una nova edició d’Estelània, la primera fira independentista itinerant.

L’escriptor igualadí Eduard Creus guanya el primer premi del Certamen literari de Llegendes de Catalunya

El passat divendres, dia 28 de juny i en el marc dels actes programats dins del Festival de Llegendes de Catalunya, tingué lloc al local social de l’associació Amics de Tous, el dictamen i lliurament de premis de la quarta edició del Certamen literari: Llegendes de Catalunya, concurs organitzat per l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres, amb seu a Barcelona. D’entre totes les llegendes  que s’hi van presentar, 6 van ser seleccionades com a finalistes. En aquesta ocasió, el jurat format per professors de l’esmentada escola, i per la periodista Elisenda Roca, van atorgar el primer premi al relat “La llegenda d’en Benet de la Fou”, de l’escriptor igualadí Eduard Creus i Vilarrubias.  En la seva decisió,  el jurat va destacar de l’obra guanyadora la seva recreació històrica, l’estructura i ritme literari, i la gran qualitat del seu lèxic.

[Img #8434]“La llegenda d’en Benet de la Fou”, serà escenificada per l’actor Fermí Fernàndez, el proper dissabte dia 6 de juliol,  dins de espectacle  Apagada  de Misteri, en què el poble de Sant Martí de Tous apaga l’enllumenat públic i s’il•lumina tot el casc antic amb més de 6000 espelmes. 

Aquest relat serà posteriorment publicat per l’organització del festival, i inclòs en el CD que recopila totes les llegendes que han resultat guanyadores en les anteriors edicions del certamen.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*