Inici Destacats Salvador Illa visita l’Hospital Universitari d’Igualada per agrair ‘la magnífica feina feta’...

Salvador Illa visita l’Hospital Universitari d’Igualada per agrair ‘la magnífica feina feta’ durant la pandèmia

COMPARTIR

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha visitat aquest dissabte l’Hospital Universitari d’Igualada, on s’ha reunit amb l’equip directiu i el comitè d’empresa, per “traslladar” el seu “agraïment” i del seu grup a “la magnífica feina feta a tota la comunitat sanitària en aquest any tan dur de pandèmia i fer-ho a la ciutat que va ser l’epicentre de l’epidèmia a Catalunya”. El socialista ha recordat que un 40% dels professionals sanitaris d’aquest centre hospitalari van contraure la Covid-19 durant les primeres setmanes de la pandèmia i ha explicat que la mort d’un sanitari que va estar 172 dies a l’UCI va “marcar profundament” al seu personal.

Illa ha visitat el centre igualadí de la mà del gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ferran Garcia, i acompanyat pel diputat igualadí Jordi Riba, així com l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i els regidors d’Igualada i Òdena, Jordi Cuadras i Francisco Guisado, respectivament.

El líder socialista ha aprofitat l’ocasió per mostrar el seu “agraïment i reconeixement” a la feina feta per la fins ara consellera de Salut, Alba Vergés. “Tenim projectes polítics diferents i fins i tot, en alguns punts, antagònics, però això no m’impedeix reconèixer la seva feina”.

Illa ha reiterat que el seu grup farà oposició “sense dies de gràcia”, però al mateix temps ha mostrat la seva “mà estesa” al Govern “per col·laborar en aquells assumptes que puguinmillorar la vida de la ciutadania”. “Configurarem una alternativa a un Govern que creiem que no és el que necessita Catalunya”, ha conclòs.

Illa, “sorprès” per l’elecció d’un exconseller de la Caixa com a nous conseller d’Economia

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, s’ha mostrat “sorprès” per l’elecció de l’exdirectiu de Caixabank i la Fundació La Caixa, Jaume Giró, perquè ocupi la cadira del conseller d’Economia al nou Govern de Pere Aragonès. En una visita a Igualada aquest dissabte, Illa ha dit que a decisió el “sorprèn una mica perquè s’ha descartat una figura molt rellevant de JxCat –ha dit en al·lusió a Elsa Artadi- . El socialista ha considerat que hi ha hagut “una mica d’improvisació” i ha qüestionat que pugui tenir una orientació “progressista” com pretén Aragonès. “El perfil professional de Giró no sé si mostra la coherència que esperaria”, ha conclòs tot recordant que el nou Govern ha comptat amb el suport de la CUP.

En ser preguntat per si el PSC s’avindria a negociar els futurs pressupostos, Illa ha dit que pressuposa que els “acords tan difícils d’aconseguir” a què han arribat els partits independentistes per formar Govern “ja tenen lligat un pressupost”.

El líder socialista ha afirmat amb contundència que en aquesta legislatura “ni es culminarà la independència, hi haurà referèndum d’autodeterminació ni hi haurà amnistia”. “Els darrers anys hem après que és essencial en democràcia respectar l’estat de dret”, ha reflexionat en veu alta tot afegint que “Espanya és una democràcia plena” i que “Catalunya no és una colònia”. “El projecte independentista, que té un suport important de la població de Catalunya, no reuneix el consens de la societat catalana”, ha reblat tot afegint que “és un projecte divisiu que no passarà”.

Carola López / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*