Inici Societat Salut treballa en un model de pediatria ‘més adequat per a l’Anoia’

Salut treballa en un model de pediatria ‘més adequat per a l’Anoia’

COMPARTIR
Oriol Bosch / ACN

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha reaccionat al moviment ciutadà que reclama un “servei digne” de pediatria a la comarca -i que es manifestarà el proper 16 de març a Igualada- i exposa que la comarca té necessitats de professionals de la salut en àmbits com metges de família, personal d’infermeria i especialistes hospitalaris com pediatres. En aquest sentit, asseguren que els ens que gestionen els diferents centres -Institut Català de la Salut i Consorci Sanitari de l’Anoia- estan treballant “per aconseguir que més professionals puguin prestar els seus serveis a la comarca”.

Des del departament que dirigeix la consellera igualadina Alba Vergés són conscients “que hi ha malestar” a Vilanova del Camí perquè a mitjans de gener va marxar un dels dos pediatres de l’equip d’atenció primària, i reconeix que “tan sols s’ha pogut trobar una substitució parcial”. Malgrat això, Salut assegura que hi ha atenció pediàtrica a tots els centres i consultoris de la comarca, amb atenció diària o amb menor periodicitat en municipis més petits.

Malgrat això, Salut reivindica que “actualment tots els infants del territori tenen infermera pediàtrica assignada, per tant, seguiment de salut garantit, i s’ha visitat a totes les nenes i els nens que han anat a qualsevol dels centres d’atenció primària (CAP) de l’Anoia, ja sigui per un pediatre o per un metge de família”. A més, afegeixen que “hi ha contactes freqüents entre els responsables de la pediatria hospitalària i l’atenció primària de l’ICS per compartir la resolució assistencial de salut a la ciutadania”.

D’altra banda, la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut (CatSalut), Núria Puig Rosés, i responsables de l’ICS comarcals ja s’han reunit amb l’alcaldessa de Vilanova del Camí per explicar-li la situació i les solucions de millora adoptades. Igualment, des de la Regió Sanitària Catalunya Central han mostrat la seva voluntat de trobar-se amb el col·lectiu de veïns afectat per donar-li les explicacions pertinents sobre la situació.

Des del passat mes d’octubre, els diferents ens implicats estan treballant “per avançar en el plantejament d’un model territorial de pediatria més adequat per a l’Anoia”, un procés sobre el que es farà una nova reunió “en les pròximes setmanes”. Entre les propostes que hi ha sobre la taula és la creació d’una anomenada “línia pediàtrica” que oferiria l’atenció pediàtrica per Igualada, Vilanova del Camí i Sta. Margarida de Montbui. Aquesta opció permetria, segons el Departament de Salut, “proporcionar una atenció més acurada, especialitzada i de qualitat als infants”. Salut també planteja “redefinir la cartera de serveis de pediatria entre l’atenció primària i l’hospital, així com incrementar la resolució de les infermeres pediàtriques de la primària”.

FER UN COMENTARI

*