Inici Societat Salut obre un expedient sancionador a l’Hospital d’Igualada pel cas Gabriel Pérez

Salut obre un expedient sancionador a l’Hospital d’Igualada pel cas Gabriel Pérez

COMPARTIR

[Img #32527]El Departament de Salut ha obert un expedient sancionador a l’Hospital d’Igualada arran de la mort de Gabriel Pérez Escalante, el jove de 24 anys que va morir el passat mes d’agost a causa d’una peritonitis deguda a una apendicitis després d’anar tres cops a Urgències. Així ho ha anunciat el mateix Departament en un comunicat publicat mateix divendres on també es diu que s’incoa l’expedient “per tal de resoldre les presumptes irregularitats detectades durant la investigació”.

 

De la mateixa manera, el departament ha recomanat al Servei Català de la Salut que iniciï d’ofici un expedient de responsabilitat patrimonial i requereix a l’Hospital que implementi una sèrie de mesures de millora pel que fa als protocols i als mecanismes de coordinació i traspàs d’informació entre els professionals del Servei d’Urgències.

 

L’informe final sobre el cas, que ha elaborat la Subdirecció general d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques, va ser entregat aquest dijous al propi Hospital d’Igualada. El centre també ha emès un comunicat on assegura que col•laborarà en tot allò que sigui requerit per part pel Departament de Salut.

 

Segons explica el mateix centre, el passat 7 de setembre ja van lliurar al Departament un informe clínic del cas on es van detectar “algunes mancances en els processos atès que es va produir un retard en el diagnòstic i disfuncions de coordinació entre els professionals que van atendre al pacient Gabriel Pérez Escalante”.

 

L’hospital explica que mentre el Departament de Salut ha estat elaborant l’informe definitiu ja ha pres mesures de millora “com són: Canvi de protocols a Urgències (Atenció coordinada de l’abdomen agut i d’altres relacionades amb la seguretat del pacient); millora dels registres de seguiment, control i traspàs dels pacients entre els Professionals; augment de les mesures de seguretat a quiròfan; canvi de nous responsables a Urgències i a la Direcció Assistencial; crear una nova figura de responsable de seguretat del bloc quirúrgic”.

 

A la vegada, en el seu comunicat, el centre recorda que “atén més de 60.000 urgències a l’any. Concretament, per dolor abdominal, atenem uns 2.300 casos que representen quasi un 4% de les urgències ateses. Per apendicitis aguda, s’atenen una mitjana de 122 casos anuals”.

 

Finalment, l’hospital reitera “el nostre més sentit condol a la família així com el nostre compromís amb els ciutadans i ciutadanes que seguirem treballant amb la màxima professionalitat, millorant cada dia tant com sigui possible”. Un condol cap a la família a la que també se suma el mateix Departament de Salut.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*