Inici Societat Salut anuncia un relleu al capdavant del Consorci Sanitari de l’Anoia

Salut anuncia un relleu al capdavant del Consorci Sanitari de l’Anoia

COMPARTIR

Una setmana després de la manifestació dels seus treballadors, el Departament de Salut ha anunciat una «reestructuració» del Consorci Sanitari de l’Anoia «amb la voluntat de promoure una transformació al centre que permeti fer front a les noves necessitats del sistema de salut». El nou lideratge estarà encapçalat per Enric Mangas a la presidència del Consell Rector, que substitueix Javier Niño. Segons el mateix comunicat de Salut, el gerent del consorci, Ferran García, «ha manifestat la seva voluntat de renúncia els darrers dies».

Enric Mangas ha estat, des del 2009, director general del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. És diplomat en ciències empresarials i llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona. Amb anterioritat ha estat director del Servei Català de la Salut (2003-2004) i gerent de la Regió Sanitària de Barcelona entre els anys 2004 i 2009.

La reestructuració s’ha de debatre i aprovar en el marc d’un Consell Rector del Consorci Sanitari de l’Anoia convocat de manera extraordinària per al pròxim dilluns. El consorci, que gestiona l’Hospital d’Igualada i el Centre d’Atenció Primària Igualada Nord, és una entitat pública creada el 2001 formada pel Servei Català de la Salut (60%), l’Ajuntament d’Igualada (30%) i el Consell Comarcal de l’Anoia (10%).

Marc Castells i Alba Vergés s’atribueixen la gestió

Després de l’anunci, l’Ajuntament d’Igualada ha emès un comunicat en el què s’explica que «el conseller i l’alcalde han consensuat la proposta del senyor Enric Mangas com a President del Consorci Sanitari de l’Anoia alhora que han proposat, també, que la gerència del Consorci Sanitari de l’Anoia recaigui en una persona de la confiança de Mangas que, dilluns vinent, en el marc d’un Consell Rector extraordinari serà presentada».

L’Ajuntament d’Igualada ha aprofitat per valorar «positivament» l’inici d’una nova etapa «on, com ha fet sempre, treballarà lleialment al costat del CatSalut per ser un hospital de referència, millorar la qualitat assistencial, donar suport als treballadors i treballadores i fer efectives les inversions necessàries en aquest equipament tant important per la comarca de l’Anoia».

Per la seva banda, ERC ha explicat que la candidata a l’alcaldia Alba Vergés «es va reunir durant les darreres setmanes amb el conseller de Salut, Manel Balcells, a qui va traslladar la necessitat de generar un nou projecte a l’Hospital d’Igualada, apostant per un relleu al capdavant de la presidència del Consell Rector de l’Hospital, primer pas per fer també un canvi a la gerència, per tal de millorar les condicions laborals dels i les treballadores del centre, per enfortir l’hospital i per oferir una millor atenció a les persones».

L’exconsellera de Salut celebra que “el Departament de Salut ha atès aquestes demandes, fent un canvi al capdavant de l’hospital una nova presidència, que també haurà d’impulsar una nova gerència, i tenint molt present que cal posar en el focus a les persones, garantint una atenció sanitària més personal, profunda i ràpida, implementant un nou projecte per l’hospital”.

FER UN COMENTARI

*