Inici Societat Salut admet que desconeix l’origen i la relació entre les dues branques...

Salut admet que desconeix l’origen i la relació entre les dues branques de coronavirus d’Igualada

COMPARTIR

El Departament de Salut ha precisat aquest divendres al vespre que es desconeix l’origen i la relació entre el brot de coronavirus d’Igualada detectat en un nucli familiar de cinc persones de la ciutat i els professionals sanitaris de l’hospital local infectats en un dinar multitudinari. Aquest divendres al migdia el secretari de Salut Pública, el doctor Joan Guix, ha dit que el 28 de febrer es va produir “una contaminació de part dels assistents al dinar per part d’una persona del clúster familiar, i tenim dues branques” del brot. Ara, però, Salut admet que la relació entre els dos brots i l’origen de tots dos es desconeix.

Després de la declaració del migdia, una infermera d’Igualada que forma part de la família inicialment infectada ha assegurat aquest divendres a la tarda que ella no va assistir al dinar i que ni ella ni ningú de la seva família tampoc va anar a Itàlia, ha assegurat.

En un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, la dona admet que va ser la primera infermera de l’hospital a qui se li va detectar el coronavirus, el 9 de març, i que ella està “relacionada” amb el clúster familiar que va originar el brot. Va ser contagiada per una font “desconeguda”, segons ella. “S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa”, afirma, en relació a l’àpat del 28 de febrer amb més de 80 persones.

Pel que fa a la seva actuació com a professional sanitària, ha explicat que en el primer moment que va tenir símptomes de malaltia van anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir la covid-19 ni li van fer cap prova. Li van donar la baixa i no va tornar a treballar fins que li van donar l’alta mèdica. “Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part. També aprofito per donar ànims al personal sanitari i agrair la seva feina”, conclou l’escrit.

Ara, però, la Conselleria ja no els considera dues branques del mateix brot, sinó dos brots diferents. El primer, en un nucli familiar de cinc persones, confirmat epidemiològicament el 9 de març. El segon té l’origen en un dinar, celebrat el 28 de febrer, en què van participar unes 80 persones, entre elles molts professionals sanitaris de l’Hospital d’Igualada, que després van donar positiu per coronavirus.

ACN

5 COMENTARIS

 1. Bon dia. És molt difícil d’entendre la “tesi de les dues branques”. Per les xarxes socials circula que veïns d’igualada van estar a una Fira a Milà del 19 al 21 de febrer.
  No cal ser Sherlock Holmes per tractar d’esbrinar si el denominador comú “de les dues branques” podrien ser les persones que van ser a Itàlia per la fira. Cap medi se’n fa ressò? Les autoritats sanitàries han pogut descartar que les persones que van viatjar a Itàlia no ténen res a veure amb els dos brots? A l’Ajuntament no es coneix aquesta participació? Alguns enllaços:

  Del 19 al 21 de febrer de 2020 es celebrà la 98 edició de la fira LINEAPELLE a Milà. https://www.lineapelle-fair.it/uploads/press_releases/Lineapelle98-pressrelease.pdf

  A l’enllaç següent es pot consultar las empreses participants

  https://visitors.lineapelle-fair.it/#/event/lineapelle/catalogue

  Si es fa un filtre per país, “España”, apareixen 92 expositors

  Sense necessitat d’anar empresa per empresa, consultant el llistat del gremio de blanquers d’Igualada
  http://www.curtidores-igualada.com/esp/empreses-totes.htm

  hi ha almenys 7 empreses amb seu a Igualada que coincideixen a ambós llistats

  • Tu si que eres patetico, que en la situacion que estamos sigas culpando a España de tus males. Seguro que si miras por el microscopio al virus, lleva la bandera española con el aguilucho!!!!!! Vaya tela!!!!

FER UN COMENTARI

*