Inici Cultura Una ruta permetrà descobrir els espais de Calaf citats a la literatura...

Una ruta permetrà descobrir els espais de Calaf citats a la literatura catalana

COMPARTIR

Calaf aprofitarà la diada de Sant Jordi per reivindicar la seva presència a la literatura catalana. El diumenge 22 d’abril a les 11h del matí està programada la “Ruta literària per Calaf”, una caminada on a través de 14 autors es donaran a conèixer diferents racons i fragments de la literatura catalana on apareix Calaf. La ruta és oberta a tothom i no cal inscripció prèvia. Aquesta començarà a la plaça dels Arbres i s’obsequiarà als participants amb un recull dels textos seleccionats que es llegiran al llarg del recorregut.

Aquesta ruta literària serà un dels actes de les tres jornades amb les que Calaf celebrarà la diada de Sant Jordi. Els actes començaran el dissabte 21 d’abril de 10h a 13h, amb la realització de diferents tallers per a infants a càrrec dels Diables de l’Alta Segarra a la plaça dels Arbres.

A les 18h de la tarda al Casino, tindrà lloc la presentació de la “Topografia Mèdica del Dr. Llorens” a càrrec de Josep Maria Ustrell, Doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en Estomatologia i Professor Titular d’Universitat, responsable de l’Ortodòncia, l’Ètica i la Història de l’Odontologia, entre d’altres. L’obra, publicada per primer cop el 1904 pel Doctor Ignasi Llorens, consisteix en un estudi d’aspectes topogràfics de la vila i descriu com era Calaf tant des del punt de vista físic com social.

El diumenge a la tarda serà l’hora de la música i, com ja és habitual en els actes de la diada, la Coral Ressons oferirà el seu concert “Calaf canta a Sant Jordi” a les 18h al Casal de Calaf . La Coral estarà acompanyada per l’Associació Calamanda i per l’Orfeó Renaixença de Mollerussa -dirigit per Robert Solé i amb el pianista Dani Aniés -. A més, també comptarà amb la col·laboració de Marina Torra que actuarà acompanyada pel pianista Miquel Villalba.

Els Jocs Florals surten a la plaça

Com a novetat d’aquest any, l’entrega dels premis dels Jocs Florals de Calaf es realitzarà el 23 d’abril a partir de les 17.30h a la plaça dels Arbres i es farà paral·lelament amb el “Dictat català”.

L’objectiu és fer un acte més obert i participatiu i així donar a conèixer a tota la ciutadania les obres guanyadores de les diferents categories del certamen: Flor Natural (fins a 18 anys), que compta amb diferents subcategories que van des del cicle inicial fins a batxillerat ; Englantina d’Or (+18 anys prosa) i Viola d’Or (+18 anys poesia). En total s’han presentat seixanta obres i només ha quedat deserta la subcategoria de 3r i 4t d’ESO.

Aquest any els Jocs Florals tenen un premi especial Manuel de Pedrolo que el jurat atorgarà, si és el cas, a aquella obra on hi valori algun tret vinculat a l’obra i/o figura de l’escriptor segarrenc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*