Inici Societat El Rotary Club Igualada celebra el Dia Mundial de la Pòlio amb...

El Rotary Club Igualada celebra el Dia Mundial de la Pòlio amb més de 100.000 vacunes subvencionades

COMPARTIR

El Rotary Club d’Igualada celebra aquest diumenge 24 d’octubre, el Dia Mundial contra la Pòlio, amb el recompte de 117.861 vacunes subministrades a infants gràcies a les activitats benèfiques que realitzen durant tot l’any des de la seva creació. Algunes d’aquestes accions són la venda d’entrades del concert anual de Nadal, les vendes dels llibres sobre glaceres i canvi climàtic, editats per un dels seus membres, Jordi Camins, entre altres activitats.

Com a novetat, aquest any inicia la campanya de venda de “Cava Solidari” que promou el Districte Rotary. Cada ampolla, que té un preu de 7,50 €, permetrà la compra de 9 vacunes contra la Pòlio. Poden gaudir a més, d’un bon cava Reserva brut Nature Ecologic 2017 de les caves Maria Rigol Ordi cavistes des de 1897 a Sant Sadurni d’Anoia.

Aquesta no és l’única iniciativa de benefici social que es du a terme al Rotary, alguns exemples són la plantada anual d’arbres, sent la d’aquest any realitzada al voltant del camp atlètic i els camps d’estiu, on joves de tot el món poden venir a conèixer Catalunya.

Rotary Club Igualada, que s’acostuma a reunir dos dies al mes, convida tothom que vulgui a participar en les seves sessions de conferències, on persones que tinguin intenció de conèixer més a fons o unir-se a l’entitat poden anar-hi sense compromís.

Acabar amb una malaltia requereix un enorme esforç i el Rotary convida a sumar-se. Les persones interessades poden escriure a rc.igualada@rotary2202.org

La lluita contra la polio del Rotary Internacional

L’any 1979, Rotary International va començar la seva lluita contra la Pòlio a Filipines conjuntament amb el ministeri de sanitat del país, fent arribar la vacuna a sis milions d’infants de la nació. Aquesta acció va assentar les bases d’un programa d’ajuda que s’ha mantingut fins a l’actualitat, vacunant a més de dos mil cinc-cents milions de nens i nenes de tot el món.

Gràcies a la col·laboració de diferents entitats humanitàries com el Rotary, iniciatives per combatre la malaltia i l’ajuda dels governs mundials i altres col·laboradors, la Pòlio es considera gairebé extingida. S’ ha aconseguit que els 350.000 casos que es registraven cada any, s’hagin reduït a un cas a Afganistan i un altre a Pakistan a Juny del 2021 . Un dels objectius del Rotary en l’àmbit mundial és erradicar la malaltia al complet mitjançant el subministrament de vacunes. Malauradament és un procés llarg que necessitarà perseverança durant els pròxims anys.

La data escollida, el 24 d’octubre, és un tribut i celebració al naixement de Jonas Salk, l’investigador nord-americà que va fer possible el desenvolupament de la vacuna que va aconseguir prevenir aquesta malaltia. La Poliomielitis, més coneguda com a Pòlio, és causada pel poliovirus, que afecta la medul·la espinal causant com a símptomes debilitat muscular i paràlisis de les extremitats inferiors, sent en els casos més severs les parts afectades, el tracte respiratori, podent arribar a ser letal.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Las grandes farmaceuticas, ya podrian colaborar un poquito, haciendo mas asequibles los precios de las vacunas… así los paises “ricos” podrian ( y deberian) comprar vacunas para el tercer mundo.
    De nada vale vacunarnos nosotros, si despues en otros paises, el virus circula libremente y van apareciendo nuevas variantes; tarde o temprano… esas variantes terminaran afectandonos.

FER UN COMENTARI

*