Inici Llibres Rolling Stones: 50 anys, llibre commemoratiu i minigira

Rolling Stones: 50 anys, llibre commemoratiu i minigira

COMPARTIR

El 12 de juliol de 1962 uns molt joves Rolling Stones van estrenar-se davant del públic en una actuació feta en el ‘Maquee Club’ de Londres. D’això ja en fa 50 anys. Prolífic any 1962.  Justament en aquell any també van debutar els Beatles i també es va estrenar la primera pel·lícula de la saga ‘Bond, James Bond. A tots aquests aniversaris s’afegeix també el cinquantè aniversari del debut als escenaris d’una de les bandes que van rivalitzar amb el quartet de Liverpool, els incombustibles Rolling Stones. Ho fan amb l’edició d’un llibre il·lustrat amb més de mil fotografies, i una minigira de quatre concerts entre al capital britànica i Nova York.

[Img #2557]El passat mes de juliol va sortir a la venda a la Gran Bretanya el llibre ‘The Rolling Stones 50’, publicat per l’editorial anglesa  ‘Thames & Hudson‘.  El volum de 352 pàgines, conté un miler de fotografies i material gràfic. Cada element ha estat seleccionat i aprovat pels tres membres fundadors de la banda que segueixen en actiu, el cantant Mick Jagger, el guitarrista Keith Richards i el bateria Charlie Watts, i també el guitarrista Ronnie Wood, que va incorporar-se a la banda el 1975. Cadascun escriu un petit pròleg i comentari amb records i vivències.

Es tracta d’un llibre consentit i revisat pels protagonistes. Cap foto compromesa o polèmica. No compareixences judicials, ni les bacanals de sexe i dissolució dels seus anys més salvatges, ni els seus afers amb actrius i models, ni els seus capricis milionaris…, només material gràfic de la seva carrera professional. Només música.

325 pàgines i més de 1000 fotografies que resumeixen una història, la dels Rolling Stones: ‘Aquesta és la nostra història de cinquanta anys fantàstics. Vam començar com una banda de blues tocants en clubs i, més recentment, hem omplert els estadis més grans del món, amb el tipus de programa que cap de nosaltres podria haver imaginat fa tots aquests anys. Comissariada per nosaltres, ofereix les millors fotografies i material efímer i més enllà dels nostres arxius de Mick, Keith, Charlie i Ronnie’.

Aprofitant aquest 50 aniversari, la banda de rock amb més arrugues però igual d’irreverents van arrencar el 25 de novembre una mini gira de quatre concerts entre Londres i Nova York. Recordem que l’any 2008 van fer la seva darrera gira mundial. D’aquesta manera els dies 25 i 29 de novembre actuen al ‘O2 Arena’ de la capital britànica i el 13 i el 15 de desembre al Prudential Center de Newark, prop de Nova York.

A més de la presència dels ‘habituals’ Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards i Charlie Watts, en la seva primera actuació a Londres de la seva gira d’aniversari ’50 And Counting’, la banda comptarà amb la presència dels seus antics companys de formació Bill Wyman i MIch Taylor, segons han confirmat a través de la seva web oficial. Per delícia dels seus incondicionals seguidors, aquesta serà la primera vegada que en dues dècades que tocaran junts sobre un escenari tots els integrants dels Stones, que es van estrenar en viu el 1962 al mític ‘The Marquee Club de Londres’, ara fa 50 anys.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*