Inici Cinema Adéu al Rewind Festival de Vilanova

Adéu al Rewind Festival de Vilanova

COMPARTIR

No hi haurà quarta edició del Rewind Festival que es celebrava a Vilanova del Camí. Els organitzadors del festival, Raül Bocache i Javier Pérez-Vico de l’associació +QCine, han decidit no seguir endavant amb el certamen, que aquest 2017 havia arribat a la 3a edició. Tampoc continuarà el Rewind Horror Festival, que aquest any s’havia de fusionar amb l’esdeveniment. El motiu principal ha estat la impossibilitat de trobar el finançament necessari.

“Hem intentat tot el possible per tirar endavant però hem vist que era molt difícil fer-ho sense una estructura econòmica més forta, com a associació sense ànim de lucre i sense ingressos extra. Per això hem decidit descansar i deixar el projecte”, expliquen.

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, que ha donat suport al festival des dels seus inicis no ha pogut aportar la quantitat econòmica que l’organització creia necessària per professionalitzar l’esdeveniment i per tirar endavant les grans millores a nivell organitzatiu que tenien planificades. A aquest fet cal sumar les limitacions tècniques de l’espai ja que només és disposava del Centre Polivalent de Can Papasseit, una única sala que al llarg dels dies del festival també ha de donar cabuda a altres activitats del municipi.

L’associació reconeix que potser han estat massa ambiciosos i que el creixement del festival pot ser que hagi anat massa ràpid. D’altra banda, assenyalen que un altre aspecte a millorar molt ha estat l’assistència de públic, que ha estat molt pobre en moltes de les sessions de curtmetratges durant aquests anys. Però la progressió del festival els portava a pensar en millorar aspectes, any rere any, amb noves categories, incorporant més personal a l’apartat organitzatiu i ampliant seccions i activitats, junt a l’augment de dies de festival. Aquesta progressió lògica els ha fet adonar-se que ja no hi havia possibilitat de fer marxa enrere, deixant-los amb créixer com a única opció.

Set anys de cinema a Vilanova del Camí

Bocache i Pérez-Vico agraeixen el suport a totes les persones, empreses, entitats i institucions que els han donat suport en aquesta iniciativa.

Des de 2007 Javier Pérez-Vico condueix el programa +QCine a Ràdio Nova al qual es va incorporar Raül Bocache el 2010 per col·laborar-hi activament. Aquell mateix any van organitzar una Marató d’El Senyor dels Anells a Can Papasseit, amb la projecció de les tres pel·lícules, a més d’una sèrie d’activitats.

L’octubre de 2011 van fer una prova pilot per portar a Vilanova del Camí una programació estable de cinema familiar, que es va consolidar a partir de març de 2012 amb projeccions de pel·lícules l’últim diumenge de cada mes.

L’any 2013 van organitzar les 12 Hores del Terror a Can Papasseit, amb un gran èxit de públic. Al març de 2014 van incorporar a la seva programació de cinema les projeccions de cinema per a tots els públics, en vista de la gran afluència als passis de cinema familiar. I el març de 2014 van començar a plantejar-se l’opció de crear un esdeveniment ambiciós, que fos diferent i interessants per als vilanovins i per als habitants de la resta de la comarca.

Un mes després es van posar en contacte amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, que els va donar el vistiplau per posar en marxa el projecte d’un festival de curtmetratges. Aquell mateix juny van començar a gestionar els contactes per arribar a acords amb col·laboradors i patrocinadors per engegar el que acabaria sent el Rewind Festival.

FER UN COMENTARI

*