Inici Societat Retirats productes de Buitoni i la Cocinera on s’ha detectat carn de...

Retirats productes de Buitoni i la Cocinera on s’ha detectat carn de cavall

COMPARTIR

Nestlé ha retirat de la venda els productes de les seves marques Buitoni i La Cocinera on s’ha trobat carn de cavall, segons ha informat en un comunicat. L’empresa ha detectat que en una partida de carn subministrada pel proveïdor Servocar de Cascarrubios del Monte (Toledo) s’ha trobat ADN de cavall per sobre de l’1%, per sobre del llindar que determina si es tracta d’adulteracions. Nestlé assegura que Servocar havia certificat aquest carn «com a 100% de boví» motiu pel qual l’empresa ha decidit deixar de comprar-li i li exigirà responsabilitats legals. Els afectats són ‘fusili’ bolonyesa Buitoni, canelons de microones, empanada gallega, farcit de carn, gratinat d’albergínies i crestes La Cocinera.

El ministre d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha confirmat aquest dilluns al matí que s’havia trobat carn de cavall en productes venuts a Espanya i que ja s’havia posat en contacte amb l’empresa afectada.

Aquesta, Nestlé, ha explicat que ella mateixa havia realitzat anàlisis d’ADN en la carn de boví rebuda a les seves fàbriques i a través d’aquest estudi ha constatat que hi havia productes que havien de ser de boví que contenien ADN equí. Es tracta de productes elaborats amb una partida de carn subministrada pel proveïdor Servocar, que els havia certificat que la carn era 100% boví.

Davant d’aquesta situació Nestlé ha determinat la retirada «immediata» dels productes de la venda i ha anunciat que en un període breu de temps els productes afectats seran substituïts per d’altres nous «fabricats amb carn 100% de boví que hagin superat les anàlisis d’ADN».

El director general de Nestlé Espanya, Bernard Meunier, ha afirmat que és tracta «d’un frau de dimensió europea» i que és una situació «inacceptable». Ha demanat disculpes als consumidors i ha assegurat que continuaran tots els anàlisis d’ADN necessaris per descartar que qualsevol altra partida de carn de boví pugui estar afectada pel mateix problema.

«Estem reforçant els nostres controls de qualitat perquè no torni a passar una cosa similar en el futur. La qualitat i la seguretat dels nostres productes és i continuarà sent la prioritat número 1 per a Nestlé», ha dit. Tot i això, l’empesa ha recordat que aquest fet «no suposa cap risc per a la salut dels consumidors». Nestlé ha posat un número de telèfon a disposició dels clients per tal que truquin si volen qualsevol aclariment.

Carn de cavall també a les mandonguilles d’Ikea

[Img #5016]Ikea ha retirat les mandonguilles que venia a l’estat espanyol i a 12 països més després que unes anàlisis realitzades a la República Txeca hagin detectat carn de cavall al producte alimentari, etiquetat com si només portés porc i vedella. «Ens prenem això molt seriosament», ha dit la portaveu d’Ikea Ylva Magnusson a la seu de la companyia a Helsingborg, al nord de Suècia. El producte s’ha retirat també a la República Txeca, el Regne Unit, Portugal, els Països Baixos, Bèlgica, Eslovàquia, Hongria, França, Itàlia, Grècia, Xipre i Irlanda. Totes les mandonguilles d’Ikea són produïdes a Suècia pel proveïdor Familjen Dafgard, qui ha afirmat al seu web que està investigant la situació.

Les mandonguilles analitzades a la República Txeca estaven etiquetades com «mandonguilles de vedella i porc», segons ha informat el comunicat enviat per l’empresa que ha analitzat l’ADN de la carn, informa Reuters.

A Itàlia, un dels països on les mandonguilles s’han retirat de la venda, el grup de consumidors Codacons ha demanat que es revisin tots els productes de carn comercialitzats per Ikea. La cadena sueca és el comerç minorista que més vendes de mobles registra a tot el món, i dins de les seves tendes també hi ha restaurants i s’hi pot comprar menjar.

Les anàlisis s’han realitzat com a resposta a l’escàndol d’abast europeu iniciat el mes passat després que estudis realitzats a Irlanda revelessin que alguns productes de vedella contenien carn de cavall, fet que ha debilitat la confiança en la indústria alimentària europea.  

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*