Inici Llibres Resum literari de l’any (3)

Resum literari de l’any (3)

COMPARTIR

[Img #3405]L’OMBRA DE LA SIRENA de Camilla Läckberg

Les novel.les de Camilla Läckberg han assolit el reconeixement de la crítica i de milions de lectors als 55 països on han estat publicades. L’OMBRA DE LA SIRENA és el nou títol que s’afegeix a un conjunt de set lliuraments, protagonitzada per la parella formada per Patrick Heldström i Erica Falck.

ARGUMENT

A les fredes aigües de Fjällbacka apareix el cos sense vida d’un home empresonat en un bloc de gel. L’engoixa a l’illa creix quan se sap que un dels amics de la víctima fa temps que rep cartes anònimes amenaçadores. Hi ha algú a Fjällbacka que amaga un odi profund, algú sense escrúpols que ja ha actuat una vegada i que podria tornar a complir les seves amenaces en qualsevol moment. Un cas apassionant ple de perills i girs inesperats, que intentaran resoldre els dos personatges creats per la “dama negra del thriller suec”, Camilla Läckberg. Novetat editorial publicada per Amsterdam, que fins el moment ha publicat cinc de les set obres originals de l’autora sueca. Aquest actual volum disposa d’un total de 488 pàgines.

[Img #3406]ORSAI de Jordi de Manuel

Un llibre de futbol que fins i tot els hi pot agradar als que no son “futboleros”. ORSAI, BIOGRAFIA D’UN FELÍ, títol d’aquesta novetat que publica l’editorial METEORA, és un recull de 20 històries curtes dividides en quatres parts ben diverses amb un denominador en comú: el món del futbol.

Llegint ORSAI podrem descobrir nous talents futbolístics sobre camps de terra, podrem fer càlculs matemàtics que potser ens posaran molt nerviosos, descobrirem quina és la causa del fracàs de més d’un crack important a cop de talonari, ens sorprendrem de veure la importància que pot adquirir la tecnologia en l’arbitratge i advertirem que el gènere negre (on l’autor hi té la mà trencada), la fantasia o l’anticipació també tenen cabuda en un espai on només semblava haver-hi lloc per a la crònica esportiva.No hi ha cap mena de dubte que hi ha molts llibres que parlen de futbol, però literàriament pocs. I aquest ORSAI, vol contribuir a capgirar aquesta situació.

L’AUTOR

Jordi de Manuel, nascut a Barcelona l’any 1962, és professor i biòleg. Ha publicat contes, recull de narracions i una desena de novel.les, amb clar domini del gènere negre, i també de ciència ficció. Darrers llibres publicats: MANS LLIURES (2009 – Edicions 62), i LA MORT DEL CORREDOR DE FONS (2012 – Edicions 62). D’altra banda, De Manuel ha estat distingit amb diversos premis literaris, com per exemple: el Pere Calders, el Premi Manuel de Pedrolo, l’Ictineu i el Lector de l’Odissea, entre d’altres.

[Img #3404]CONTES INQUIETANTS de Laura Vivancos

Hi ha vida després de la mort? Què hi ha de cert en el Codi da Vinci? Existeix vida intel.ligent a altres planetes? És real la maledicció de Tutankamon? És Dràcula un personatge més històric que literari?
 

Aquestes i altres qüestions son plantejades totes les setmanes en el programa de Ràdio Nova-Vilanova del Camí (Anoia), titulat: ARKANUM, i que s’emet des de fa sis temporades, concretament els divendres de 20 a 21 hores.

L’editora i presentadora d’aquest espai és Laura Vivancos. Setmanalment en el seu programa, ens acosta a un món desconegut i enigmàtic. I ara ha arribat el moment de fer el salt literari. Laura Vivancos s’estrena com a escriptora amb la publicació de la seva primera aventura literària: “CONTES INQUIETANTS”, és el seu títol i publica Edicions Oblicuas. El llibre va ser publicat a la Diada de Sant Jordi del 2012.

L’ARGUMENT

“CONTES INQUIETANTS” és un recull d’històries on es donen fets inexplicables. Allò sobrenatural que s’enllaça amb la vida quotidiana i mostra diferents maneres d’enfrontar-se a allò que ens fa por. Una casa amb un terrible secret, un crim sense resoldre, un sant de dubtosa santedat, una cançó que comunica als difunts amb els vius, una llegenda urbana que es torna real…, així fins a un total de 16 històries diferents.

L’AUTORA

Laura Vivancos va nèixer a Igualada l’any 1983. Des de sempre ha tingut un gran interès en les arts i en els mitjans de comunicació. Per satisfer aquest interès, va estudiar Art Dramàtic a Barcelona i a part, des de fa vuit anys que col.labora amb diferents programes radiofònics. Actualment presenta a Ràdio Nova el seu propi programa: ARKANUM, dedicat a les ciències ocultes i que ja porta sis temporades en antena. Amb aquest espai, té l’oportunitat de compartir amb els oients una altra de les seves inquietuds: buscar una explicació a tot allò que ens resulta desconegut.

[Img #3407]DE TOT COR – 32 narradors de la Catalunya Central

De tot cor és un recull de 32 contes escrits per 32 autors i autores de l’Anoia, el Bages, Berguedà i Solsonès. El llibre neix amb un doble objectiu. D’una banda, vol donar a conèixer els escriptors i escriptores d’aquest territori i, de l’altra, vol apropar el públic lector a obres i autors de proximitat.
 
El cor és el referent comú de totes les narracions, des d’una doble circumstància: tots els relats tracten el tema de l’amor des d’una o altra perspectiva (amor i desamor) i, a més, els escriptors i escriptores han nascut o viuen al cor de Catalunya. D’aquesta manera, el llibre es proposa ser còmplice dels lectors –especialment els de les comarques centrals, però també els d’arreu del país-.

Els escriptors Jordi Estrada i Llorenç Capdevila són els coordinadors de De tot cor, un llibre teixit per autors i autores nascuts entre el 1930 i el 1981. La publicació ha anat a càrrec de l’editorial berguedana l’Albí i compta amb el suport d’Òmnium Cultural, el Gremi de Llibreters de Catalunya i el diari Regió 7.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*