Inici Destacats Els resultats de l’1-O a l’Anoia, al detall

Els resultats de l’1-O a l’Anoia, al detall

COMPARTIR

El govern de la Generalitat de Catalunya ha fet públics els resultats definitius del referèndum de l’1 d’octubre.

A l’Anoia van exercir el seu dret a vot 39.357 persones, el 45,26% del cens, format per 86.948 persones. El 92,80% va votar si (36.366), el 5,75% va votar no (2.250) i l’1,46% restant va votar en blanc. 168 vots més es consideren nuls.

Amb el detall de les dades municipals que es pot consultar a la imatge, cal tenir en compte que l’aplicació del cens universal -es podia votar a qualsevol col·legi electoral- fa que en alguns casos el nombre de votants superi el d’habitants censats. És el cas de Bellprat, Castellolí, Copons o Rubió.

La participació ha estat especialment elevada als pobles més petits, com Jorba i Pujalt (95%), Calonge de Segarra i Castellfollit de Riubregós (90%) o Els Prats de Rei i Veciana (88%). Calaf (57%) i Capellades (55,92%) superen la mitjana de la comarca i també, per poc, Igualada. A la capital anoienca van votar el 48,68% de veïns amb dret a fer-ho. Tot plegat, amb les alteracions als resultats municipals que haurà provocat l’aplicació del cens universal.

A Montmaneu i Sant Martí Sesgueioles, la Guardia Civil va intentar evitar la votació però en ambdós casos van aconseguir votar. En el primer cas perquè van votar en un espai privat i en el segon perquè van amagar l’urna i els agents es van endur una altra. La presència policial i les càrregues en el cas de Sant Martí no van impedir una elevada participació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*