Inici Societat El restaurant Mirasol d’Igualada i el Nou Urbisol de Castellolí guanyen el...

El restaurant Mirasol d’Igualada i el Nou Urbisol de Castellolí guanyen el concurs de receptes amb vinyala

COMPARTIR

El passat 11 de juny la Confraria de la Vinyala representada pel seu president, Josep Manel Vivancos, va fer lliurament del guardó vinyala d’or i vinyala de plata, que acredita als restaurants guanyadors del concurs de receptes amb vinyales, celebrat en el marc de la Setmana de la Vinyala.

El jurat format per Carme Gasull, periodista gastronòmica i del blog Gastronomia, Emma Aixalà, periodista i conductora del programa Amb molt de gust a Rac1, Pep Nogué, divulgador gastronòmic, David Andrés, cuiner i propietari del Somiantruites i xef del restaurant Àbac de Barcelona i Francesc Puertas, confrare major i Josep Manel Vivancos, president de la Confraria de la Vinyala, van decidir atorgar el premi de la vinyala de plata al restauntant Nou Urbisol de Castellolí per la recepta “Vinyales amb cabra de mar” i el premi a la vinyal d’or al restaurant Mirasol d’Igualada pels seus cargols “Vinyales de la Carme”.

La Setmana de la Vinyala va tenir lloc del 24 de maig al 2 de juny en la que més d’una vintena de restaurants de la comarca oferien tapes i menús de vinyales. La inciativa impulsada per l’associació Vadefoodies i amb la col.laboració i suport de la Confraria de la Vinyala va acabar amb un dinar popular de vinyales al recinte de l’Escola Pia.

La Confraria de la Vinyala fa una valoració molt positiva d’aquesta primera Setmana de la Vinyala per la bona participació dels restaurants i perquè segueix també l’esperit de l’entitat, promoure la gastronomia al voltant del cargol de vinya.

La Confraria de la Vinyala va nèixer l’any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Actualment ja són 188 confrares. Entre les activitats fixes, la Confraria acaba la temporada cada any al juliol amb la Nit de cuiners i que enguany tindrà lloc el proper 19 de juliol.

FER UN COMENTARI

*