Inici Societat Residències i centres de dia de la Conca es protegeixen davant la...

Residències i centres de dia de la Conca es protegeixen davant la seva ‘alta vulnerablitat’

COMPARTIR

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat durant la compareixença d’aquest diumenge del gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Jordi Ferrer, ha reclamat que s’estableixi un pla de contingència a través de les conselleries de Salut i Treball per les residències de la Conca d’Òdena. L’alcalde ha recordat que aquests centres, que només a Igualada atenen 480 usuaris, tracten amb persones d'”alta vulnerabilitat”. Els alcaldes de la Conca d’Òdena volen més recursos i personal que permetin donar-los el suport necessari per afrontar qualsevol emergència.

En aquest sentit, Jordi Ferrer ha explicat algunes de les mesures que ja han pres per intentar frenar les conseqüències de la crisi. Entre les accions que s’han dut a terme, Ferrer ha dit que el 12 de març ja es va tancar l’hospital de dia i els tres centres de dia que té el consorci. En total, 1.060 usuaris que es van enviar als seus domicilis i a qui es fa seguiment. Ferrer ha destacat que l’atenció domiciliària només es manté en 75 persones, les quals no tenen família i de qui és “imprescindible” tenir-ne cura. A més, també es presta servei d’atenció a casa a tres persones de l’hospital de dia que es troben en la mateixa situació. Ferrer ha destacat que es continua prestant suport telefònic a la resta d’usuaris i es fan trucades de seguiment.

El gerent ha demanat als familiars d’usuaris de la residència Pare Vilaseca que s’abstinguin d’anar a visitar els seus familiars. En aquest sentit, es manté un canal telefònic i una aplicació mòbil a través de la qual s’informa periòdicament a les famílies sobre l’estat dels familiars. També s’ha restringit les visites als pisos ViuB 1 i 2 i es realitza diàriament el seguiment dels residents, ja sigui per via presencial o telefònica.

Ferrer també ha explicat que no es fan altes a nous residents, cosa que deixa llits lliures per poder tenir habitacions dobles d’ús individual en cas que fos necessari aïllar usuaris amb símptomes.

Material per a una setmana

Jordi Ferrer ha explicat que el Consorci Sociosanitari, gràcies a la donació de l’empresa igualadina Fontanelles i Martí, ara mateix disposa del material de protecció necessari per a una setmana, els anomenats EPIs. “Estem intentant obtenir-ne més davant la previsió que la crisi s’allargarà”, ha dit el gerent. De fet, per intentar fer front a la despesa, el Consorci Sanitari ha obert un número de compte corrent on s’estan recollint donatius per poder comprar més material de protecció.

Continua la polèmica per les mascaretes de l’Hospital

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha denunciat que les 4.000 mascaretes que reclamava fa uns dies per al personal de l’Hospital d’Igualada “encara no han arribat”. El batlle ha dit que tampoc és previst que arribin aquest dilluns. “No volem entrar en cap polèmica, només necessitem que el material de protecció arribi al centre. La situació és molt greu”, ha subratllat. També aquest diumenge, el ministeri de Sanitat ha fet públic un comunicat on explica que s’han enviat 513.393 mascaretes a Catalunya des del passat 10 de març, el que suposa un 12,69% del total a l’Estat.

Laura Busquets/ ACN

FER UN COMENTARI

*