Inici Destacats La Residència Pare Vilaseca inicia el projecte del “Jardí dels sentits”

La Residència Pare Vilaseca inicia el projecte del “Jardí dels sentits”

COMPARTIR

El passat 20 d’abril la Residència i centre de dia Pare Vilaseca va iniciar el projecte del “Jardí dels sentits” amb una plantada de flors i plantes per part de les persones ateses, els seus familiars i els professionals del centre. L’objectiu del projecte és crear un jardí on hi hagi flors i plantes que estimulin els 5 sentits durant tots els mesos de l’any, aprofitant el conjunt d’espais exteriors d’aquest equipament gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada. Serà un jardí sensorial i terapèutic on les persones ateses, familiars, professionals i ciutadans puguin dur a terme activitats i formar comunitat. Es vol omplir la residencia de vida i optimisme, aportant benestar, salut i qualitat de vida a les persones grans ateses a la residència i al centre de dia. És un projecte que va ser escollit finalista en la darrera edició dels premis CSC Impulsa.

El contacte amb la natura com a valor terapèutic ha estat present al llarg de la història i els beneficis de realitzar activitats en un entorn natural o naturalitzats estan científicament provats.

Aquest projecte compta amb la participació del Col·lectiu Eixarcolant que treballa en la recuperació d’espècies silvestres i varietats de flors i plantes tradicionals, i ha comptat amb la col·laboració de Flors Roset.

La primera plantada ha comptat amb la participació de les persones residents de les unitats groga i verda i de les ateses al centre de dia, i posteriorment s’ampliarà el projecte a les unitats lila, blava i rosa. En futures fases, es vol crear una anella verda que recorri tots els espais exteriors de la residència, i que permeti conèixer quines plantes i flors hi ha plantades, i les seves propietats i característiques botàniques. És un projecte participatiu en el que tothom podrà fer propostes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*