Inici Societat La residència Pare Vilaseca estrena amb l’aperitiu de Nadal la seva nova...

La residència Pare Vilaseca estrena amb l’aperitiu de Nadal la seva nova sala d’actes

COMPARTIR

Com es tradicional, el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) va realitzar la setmana passada les recepcions i aperitius de Nadal al Residencial ViuB1 i ViuB2 i a la Residència Pare Vilaseca. En el cas de la residència l’acte va tenir lloc dimecres a la nova sala d’activitats del centre, obra recentment estrenada i que s’ha completat en quatre mesos. L’Alcalde d’Igualada i President del CSSI, Marc Castells, acompanyat de diversos regidors de l’ajuntament i l’equip directiu del CSSI, ha dirigit unes paraules a les persones ateses al centre i ha agraït a la Fundació La Caixa i a la Diputació de Barcelona els ajuts econòmics que han aportat i que han permès completar aquesta obra tan necessària. En la recepció de nadal de l’any passat l’alcalde ja va anunciar que el proper any l’acte es faria a la nova sala, com finalment s’ha pogut dur a terme. Durant la recepció s’ha fet entrega d’un lot de nadal a cada un dels voluntaris que col·laboren amb el CSSI, com a reconeixement per la seva tasca altruista. L’alcalde també ha anunciat que a principis de 2018 es realitzarà l’acte oficial d’inauguració de la nova sala, que portarà el nom Teresa Mimó. Els assistents han brindat amb cava i han gaudit de l’aperitiu preparat per l’equip de cuina de la residència.

La nova sala d’activitats polivalent ha significat una inversió de 500,000€, i amb els seus 243 m2 suposa una gran millora per a les persones ateses al centre. Està situada a la part posterior del jardí central que hi ha entre els dos edificis de la residència, el primer construït l’any 1987 i el nou edifici d’ampliació, construït l’any 2005. Ambdós edificis ara queden connectats mitjançant una passarel·la coberta situada davant la façana de la nova sala. La nova sala permet disposar de molt més espai que la sala d’actes actual, de 100 m2, que era massa petita per acollir moltes de les activitats del centre, que inclouen concerts, tallers, sessions de cinema o poesia, recepcions, xerrades, celebracions litúrgiques o sessions formatives. La nova sala millora l’accessibilitat ja que l’accés a la sala actual es feia per un passadís estret que no permetia el creuament de dues cadires de rodes. La nova sala disposa d’una paret mòbil que permet dividir-la en dos espais que poden acollir activitats de forma simultània. Disposa d’un vestíbul d’entrada, dos lavabos, un d’ells adaptat, una sala tècnica de control i emmagatzematge, i un escenari amb tarima, faristol, taules, cortina teló automatitzada, i sistema de climatització. Està dotada de dos videoprojectors i les corresponents pantalles de projecció, una pantalla de televisió, equip de so i micròfons, wifi i telefonia. El projecte també ha inclòs la urbanització de la rampa de vehicles i vianants que dóna al carrer de l’Espelt i l’obertura d’una nova porta d’1 metre d’amplada amb videoporter en la part posterior de la finca.
La sala ha estat dissenyada per l’arquitecte Ferran Mateu i executada per la constructora Gruas, i ha comptat amb Grup Carles com equip d’enginyeria i Jordi Marí com a director d’execució de l’obra.

La sala d’activitats és la primera fase d’un ambiciós projecte de millora i ampliació de la residència. La segona fase, amb un pressupost d’aproximadament 3 milions d’euros, inclourà la reforma i ampliació de les plantes lila i groga de la residència i la creació d’un nou edifici d’oficines. L’objectiu és modernitzar la part més antiga de l’edifici de 1987 reformant les habitacions de la planta lila per convertir-les en adaptades, millorant les instal·lacions i els espais pels professionals, i ampliant les zones comunes, menjador, sales d’estar, sales d’activitats i passadissos, per adequar-les a les necessitats de les persones ateses amb demències més avançades i a les persones que poden residir en unitats de convivència.

FER UN COMENTARI

*