Inici Destacats La Residència Pare Vilaseca acollirà Formació Professional Ocupacional Dual per a joves

La Residència Pare Vilaseca acollirà Formació Professional Ocupacional Dual per a joves

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) han rebut una subvenció de 266.596,35 euros del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per iniciar un projecte de Formació Professional Ocupacional Dual per a 15 persones d’entre 16 i 29 anys que es formaran i treballaran al mateix temps, durant un any, com a auxiliars de geriatria a la Residència Pare Vilaseca.

El projecte ha estat presentat pel regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, i el Gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Jordi Ferrer. Marcè ha explicat que “aquest projecte neix d’una doble necessitat: la de cobrir la demanda real i immediata del mercat de treball local en l’àmbit sociosanitari i la de generar oportunitats que afavoreixin la formació i la inserció laboral de les persones en situació d’atur, en aquest cas de les persones joves”. En aquest sentit, vist la bona acceptació que ha tingut una prova pilot centrada en el tèxtil amb l’escola de confecció ubicada a l’Igualada Fashion Lab.

Així ho ha explicat Jordi Ferrer que ha detallat que aquest primer curs “s’adreça a persones joves que estiguin motivades per tenir cura de persones grans i que vulguin aprendre aquesta professió, combinant al mateix temps, formació a l’aula i treball a la residència, cobrant un sou”.

Per a poder participar al curs cal tenir entre 16 i 29 anys i estar inscrit/a com a demandant d’ocupació al SOC. Cada participant tindrà un contracte de formació en alternança d’1 any de durada a jornada complerta i cobrarà un salari inicial mensual de 650€ bruts durant aquest període. L’inici del curs està previst pel dia 28 de novembre. Una vegada s’hagi superat el curs, les persones podran ser contractades pel CSSI ja que durant aquest any de formació obtindran el Certificat de Professionalitat d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials.

És tracta d’un projecte atractiu pels joves, que podran formar-se en un sector amb molt de futur i podran rebre una retribució mentre es formen, i molt interessant també pel CSSI, doncs podrà formar de forma especialitzada a 15 joves que després podran incorporar-se a l’empresa.

Les persones interessades poden assistir –prèvia inscripció- a la sessió informativa que es farà el proper dilluns 17 d’octubre a les 10 del matí a la Sala d’Actes d’Ignova Empresa, Av. Mestre Muntaner, 86. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de:

– Pàgina web: www.ignovaocupacio.com

– Whatsapp: 627 004 449 o telèfon: 93 805 57 10

– Correu electrònic: ignovaocupacio@aj-igualada.net

El departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, a través del Servei Local d’Ocupació Ig-Nova, en col·laboració amb les empreses locals i amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, realitza des de fa temps accions de formació ocupacional d’acord amb les necessitats que es detecten del mercat de treball local, amb la modalitat de pràctiques a empreses, formació dual i també en Certificats de Professionalitat, tant en l’àmbit sociosanitari, com també amb àmbits com el del tèxtil, el logístic, de gestió, de serveis de neteja o en reformes de la llar. Concretament a Ig-Nova Ocupació, des de l’any passat fins ara, 102 persones han fet –o estan fent- formació ocupacional en diferents especialitats (l’any 2021, 46 persones i fins ara, durant el 2022, 56 persones), aconseguint fins ara un 60% d’inserció laboral. Concretament en l’àmbit sociosanitari, s’ha assolit un nivell d’inserció laboral del 93,3%.

Constatant l’alta demanda que hi ha en el sector sociosanitari i l’alt grau d’inserció laboral existent, des de l’Ajuntament s’ha optat per avançar en dos sentits: Per una part, ampliant l’oferta formativa, incorporant la modalitat de formació ocupacional dual i per l’altra, acondicionant els espais del centre de simulació en l’àmbit de la salut 4DHealth, per poder impartir-hi properament formació ocupacional.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

FER UN COMENTARI

*