Inici Societat Es reprenen les estades d’estiu d’infants saharauis a l’Anoia

Es reprenen les estades d’estiu d’infants saharauis a l’Anoia

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada i representants de diverses entitats d’Igualada Solidària han fet, aquest dilluns 22 d’agost, la tradicional recepció als nois i noies sahrauís que són a la comarca passant l’estiu en el marc del programa Vacances en Pau, que coordina ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí).

Els dos anys de pandèmia i les complicades relacions polítiques entre l’estat espanyol, el Marroc i el Front Polisari van complicar burocràticament l’arribada dels infants, però finalment han pogut arribar i seran a l’Anoia fins el proper 1 de setembre.

Enguany s’ha pogut reprendre aquest projecte, que ja fa més de 25 anys que es du a terme, i nens i nenes sahrauís han pogut tornar a passar l’estiu amb famílies d’acollida a diferents llocs d’Europa. A l’Anoia s’han acollit quatre nens i tres nenes provinents de diferents campaments de refugiats del Sàhara.

Anton Maria Marimon, President d’ACAPS Anoia i Fermí Capdevila, Regidor de Cooperació de l’Ajuntament d’Igualada i representant d’Igualada Solidària, han desitjat una feliç estada als nois i noies i han agraït a les famílies d’acollida la seva solidaritat i compromís amb aquest projecte que permet als infants conèixer una realitat diferent a la dels camps de refugiats, gaudir d’un estiu enriquidor i rebre assistència mèdica.

De la mateixa manera, tant Marimon com Capdevila van posar de manifest la difícil situació política i humana que viu el poble sahrauí i van demanar la resolució d’un conflicte que fa més de 40 anys que dura.

L’acte, com ja és tradició, va finalitzar amb un berenar de germanor i el lliurament d’obsequis als infants acollits.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*