Inici Societat Repoblen amb perdius roges la zona de Prats de Rei afectada per...

Repoblen amb perdius roges la zona de Prats de Rei afectada per un incendi l’any passat

COMPARTIR

[Img #5012]El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la Federació Catalana de Caça han acordat repoblar amb exemplars de perdiu roja terrenys de l’Anoia i el Garraf afectats pels incendis de l’estiu de 2012. Així, oferiran exemplars d’aquesta espècie mediterrània als titulars de més de 20 àrees privades de caça per repoblar aquestes zones abans de l’inici de la primavera. En total, han repoblat amb 162 perdius l’àrea privada de caça de Els Prats de Rei i amb 84 l’àrea de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

[Img #5011]La zona repoblada a Prats de Rei va patir un incendi el 29 de juny de 2012 que es va iniciar al paratge de Cal Mensa i que va cremar 871.8 hectàrees (690,3 agrícoles i 181,5 forestals). Els municipis afectats per aquest incendi van ser, a més dels Prats de Rei, Aguilar de Segarra i Sant Pere Sallavinera.

Pel que fa a l’incendi del Garraf, es va produir el passat 12 de juny i es va iniciar a la zona de l’embassament de Foix (Castellet i la Gornal) i va afectar 587,6 hectàrees (19,3 agrícoles i 568,3 forestals). Els tres municipis que en van resultar afectats van ser Castellet i la Gornal, Vilanova i la Geltrú i Cubelles

Segons informa el departament d’Agricultura, els incendis repercuteixen de manera important sobre les poblacions de perdiu roja, ja que és una espècie estretament lligada a l’activitat agrícola. L’hàbitat d’aquestes aus el conforma un mosaic de garrigues baixes amb terrenys pedregosos, bosquines i camps de conreu de cereals d’hivern i lleguminoses.

A tot Catalunya s’estan repartint més de 3.500 exemplars procedents de perdius de la Granja Cinegètica de Torreferrussa (GCT), adscrita a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat. Totes aquestes perdius disposen de garanties sanitàries i genètiques avalades per centres de referència en la matèria (CESAC i IRTA).

Amb aquesta repoblació es vol recuperar la fauna pròpia d’aquestes zones un cop s’han iniciat els processos de regeneració natural dels hàbitats que s’han cremat. A més, també s’oferirà als titulars de les àrees de caça afectades un pla de repoblacions per exposar-los i oferir-los la possibilitat d’adherir-s’hi.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*