Inici Societat Les renovades piscines de Vilanova obren divendres

Les renovades piscines de Vilanova obren divendres

COMPARTIR

Després de mesos d’obres, aquest divendres 15 de juny la piscina municipal de Can Titó de Vilanova del Camí obrirà les seves portes perquè la ciutadania pugui gaudir-ne abans d’obrir la temporada de bany, prevista per a dissabte.

A partir de les 19:30 h es faran visites guiades per les instal·lacions i a les 20:30 h s’iniciarà l’acte inaugural, amb les intervencions institucionals, a les que seguiran diferents actuacions. L’acte acabarà amb un brindis.

La temporada de bany s’encetarà l’endemà dissabte amb portes obertes per a tots els banyistes.

Més làmina d’aigua i zona de gespa i solàrium

Aquesta obra es va iniciar el passat mes de setembre i ha actuat de manera significativa en la reforma i ampliació dels vasos d’aigua existents i s’ha construït una nova piscina de clapoteig per a nadons. Amb aquesta actuació s’ha ampliat la làmina d’aigua en un 20% aproximadament. A la piscina gran s’han creat dos accessos graonats  i en rampa per facilitar l’entrada a l’aigua, fins i tot amb cadira de rodes.

Les noves piscines també han ampliat la superfície de gespa i de solàrium de manera significativa També s’hi ha construït una zona nova de solàrium pavimentada per col·locar-hi hamaques i també ha inclòs la reforma integral i l’ampliació dels vestidors i lavabos.

A l’exterior, les obres continuen, per dotar aquest mateix estiu d’una zona lúdica amb barbacoes. L’obra del bar restaurant estarà enlletida l’any vinent.

Aquest estiu, el servei de bar es farà des d’ un mòdul de 25 metres quadrats que s’ha instal·lat ben a prop de les piscines i que es complementarà amb una petita terrassa perquè es pugui prestar aquest servei.

Durant la segona fase de l’obra, 2018-2019, també està previst fer la pavimentació dels vials exteriors i l’ampliació de l’espai d’aparcament.

Un projecte de 2,3 milions d’euros

La reforma de les piscines de Can Titó ha estat el projecte estrella dels dos governs municipals de Vilanova del Camí, el de Vilanova 365, ERC i CiU i el sorgit després de la moció de censura (PSC, VA, IPV-VV i Decide).

El govern liderat per Vanesa González va preveure una reforma pressupostada en 1,5 milions d’euros, mentre el liderat per Noemí Trucharte va ampliar el projecte fins als 2,3 milions.

La diferència entre tots dos projectes ha estat un dels cavalls de batalla entre els partits durant el darrer any. L’anterior govern qüestiona el sobrecost i el govern actual reivindica l’ampliació de l’àmbit d’actuació.

Aquesta obra ha estat la inversió més important del pressupost del 2018, amb 1.500.000 €, als que cal sumar els 800.000 € de la segona fase de l’obra, que culminarà l’any vinent.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*