Inici Societat La renovació dels vestuaris de la cavalcada de Reis, projecte més votat...

La renovació dels vestuaris de la cavalcada de Reis, projecte més votat pels veïns de Calaf en els Pressupostos Participatius

COMPARTIR

La renovació del vestuari de la cavalcada de Reis de Calaf ha estat el projecte més votat en la darrera edició dels pressupostos participatius del municipi. Les altres propostes amb més suport i que també es duran a terme han estat el projecte “Tots som Escola”, la millora del paviment del pati de la llar d’infants, l’adquisició d’un elevador unipersonal per les associacions calafines, pintar tres sales de l’Esplai de la Gent Gran i la grada desmuntable per esdeveniments al poble. Un total de 404 persones han votat en aquesta edició.

Del 10 de gener al 3 de febrer estava obert el període de votacions als Pressupostos Participatius de Calaf on es podia escollir entre 12 propostes i on hi han participat un total de 404 persones, el que suposa un 14% del cens.

Aquestes s’havien de realitzar a través d’internet i també es van habilitar diferents punts de votació amb suport fixes i itinerants per part de l’Ajuntament i de les entitats participants.

Amb una partida total de 60.000 euros, els projectes que han obtingut més vots i que per tant, es podran realitzar han estat:

Renovació total dels vestuaris de la cavalcada de Reis (Comissió de Reis) – 7.000€
Projecte “Tots som Escola” de l’Escola Alta Segarra (AMPA EAS) – 12.000€
Millora del paviment del pati de la llar d’infants(fase 3) (AMPA La Boireta) – 11.900€
Adquisició d’un elevador unipersonal per les associacions calafines (Casino de Calaf) – 11.797€
Pintar les tres sales de l’Esplai de la Gent Gran (Esplai Gent Gran) – 2.202€
Grada desmuntable per esdeveniments al poble (Penya Barcelonista de Calaf i Comarca) – 11.900€

El cost total d’aquests sis projectes suma 56.799 euros, ara bé, a mesura que s’executin les propostes, hi pot haver petites variacions en l’import – a l’alça o a la baixa -. Per això, el projecte d’instal·lació d’un sistema d’osmosis i descalcificador al camp de futbol, presentat per la U.E Calaf, amb un import de 3.768 euros, es queda a la reserva. Un cop realitzades les sis actuacions guanyadores, es valorarà quina partida queda definitivament i si es pot realitzar una part o íntegrament aquesta setena proposta.

Una participació en augment

En aquesta edició dels Pressupostos Participatius de Calaf s’han tornat a assolir unes bones xifres de participació amb un total de 402 vots, el que suposa un 14% del cens. Aquest percentatge és molt positiu i es troba per sobre de la mitjana tenint en compte els índex de participació en processos participatius d’aquestes característiques a d’altres municipis i ciutats del país.

Tal com s’indica al 10è Neobaròmotre 2019, que analitza experiències locals en pressupostos participatius, aproximadament un 40% dels municipis estudiats registren uns nivells de participació que no superen el 5% del total del cens electoral. Un 30% es situen entre el 5% i el 10% i només un de cada deu aconsegueix superar el 12%.

FER UN COMENTARI

*