Inici Destacats ‘Renard, o el llibre de les bèsties’ s’endú el primer Premi Xarxa...

‘Renard, o el llibre de les bèsties’ s’endú el primer Premi Xarxa Alcover de La Mostra d’Igualada

COMPARTIR

L’espectacle de teatre musical ‘Renard o El Llibre de les bèsties’ de Teatre Obligatori i el Teatre Lliure ha guanyat el I Premi Xarxa Alcover de La Mostra d’Igualada, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover que consisteix en una gira pel territori de parla catalana.

Un jurat professional àmpliament coneixedor del mercat del teatre familiar ha escollit aquesta producció entre totes les propostes programades en la darrera edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil celebrada del 30 de març al 2 d’abril que fossin de petit i mitjà format, creació contemporània, predomini del text i en català. Concretament, ha valorat el fet que sigui “una adaptació contemporània i actualitzada de l’obra homònima de Ramon Llull amb una dramatúrgia molt bona i una escenografia, vestuari i música espectaculars”.

‘Renard o El Llibre de les bèsties’ mostra com l’astuta guineu Renard aprofita les picabaralles entre carnívors i herbívors que hi ha a la cort per atansar-se al tron ocupat pel Lleó i apropa als més petits l’art d’explicar faules amb una posada en escena vibrant i esbojarrada protagonitzada per una àmplia galeria d’animals. El muntatge s’adreça a tots els públics a partir de 6 anys i compta amb l’autoria i direcció de Marc Rosich, la música de Clara Peya i la interpretació de Queralt Albinyana, Laura Aubert, Marc Pujol, Joan Vázquez, Toni Viñals i la mateixa Clara Peya al piano.

El veredicte s’ha pres per mutu acord pel jurat constituït per Òscar Rodríguez (saT! Teatre), Julieta Sunyol (Ajuntament de Lliçà de Vall), Maite Serrat (Anem al Teatre – ODA) i Marta Martí (Xarxa Banyoles), juntament amb Pep Farrés (director artístic de La Mostra d’Igualada, amb veu però sense vot).

Aquesta és la primera edició que Xarxa Alcover organitza el premi en el marc de La Mostra d’Igualada. L’associació es defineix com un ens lliure, obert i no protocol·lari d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana i té per objectiu crear una estructura estable d’intercanvi que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català a les Illes Balears, Catalunya, Andorra i el País Valencià.

La gira de ‘Renard o El Llibre de les bèsties’ pel territori de parla catalana com a guanyador del I Premi Xarxa Alcover de La Mostra d’Igualada es durà a terme al llarg de la temporada 2017-2018 als teatres associats a la Xarxa Alcover.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*