Inici Societat Reivindicació i creativitat contra la violència masclista

Reivindicació i creativitat contra la violència masclista

COMPARTIR

Aquest dissabte es commemora el Dia Internacional contra les violències masclistes, al que moltes entitats i institucions se sumen amb actes de caire reivindicatiu i divulgatiu. També es fa una crida a la creativitat com a arma contra aquesta violència, a través d’un concurs de vídeos curts que convoca ERC i un d’Instagram convocat per l’Ajuntament d’Igualada. Repassem algunes d’aquestes propostes.

‘Zapatos Rojos’ a Igualada

La Plataforma Feminista de l’Anoia farà aquest dissabte una exposició inspirada en l’obra artística Zapatos Rojos de Elina Chauvet. Volen omplir la plaça de l’Ajuntament d’Igualada de sabates vermelles amb una imatge que doni testimoni, de manera simbòlica, de la violència contra les dones. L’exposició de la Plataforma Feminista de l’Anoia estarà oberta a la participació. Es començarà a muntar a les 12 del migdia i conviden a portar sabates vermelles a tothom qui vulgui.

A la una del migdia tindrà lloc la concentració i la lectura del manifest de la Xarxa Feminista, a la mateixa plaça. Al llarg d’aquests dies es desenvolupen altres activitats commemoratives organitzades per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Actes als municipis de la Conca d’Òdena

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena coordina els actes que es celebren als diferents municipis, que van començar el passat mes d’octubre i encara s’allargaran fins a finals de mes.

Divendres 24 de novembre

LECTURA DEL MANIFEST de CCOO Catalunya, CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
Hora: 12 del migdia
Lloc: davant local CCOO, Passeig Verdaguer, 50. Igualada

XERRADA: Impacte de les lleis en les dones magrebines en
situació de conflicte i ruptura matrimonial, amb el Dr. KHalil
Idrissi jurista del Marroc i la Sra. Soledad Montserrat advocada del SIE de la Catalunya Central. Temes: Inscripció de sentències, execucions de manutencions, separació de béns, la Mudawana.
Es disposarà d’un servei de traducció-interpretació.
Hora: 2/4 de 6 de la tarda. Lloc: auditori del Museu de la Pell
d’Igualada. Hi haurà espai d’acollida per a infants.

TALLER contes contra la violència masclista amb l’Anna Garcia
i a continuació TALLER Fem volar els desitjos, on els infants
escriuran els seus desitjos contra la violència masclista amb
Anima’ns.
Hora: 6 de la tarda. Lloc: vestíbul de l’Ajuntament d’Igualada
A continuació… LECTURA DEL MANIFEST INSTITUCIONAL del Dia
internacional per l’eliminació de la violència contra les dones i fem
volar els desitjos. Lloc: plaça de l’Ajuntament d’Igualada

Dissabte 25 de novembre

PINTEM UN GRAFIT. Arran del taller del passat 16 de novembre, els i les joves de Vilanova del Camí pintarem un grafit per a l’eradicació de la violència masclista. Hora: 11 del matí. Lloc: Espai Jove de Vilanova del Camí.

Diumenge 26 de novembre

CAMINADA: Vesteix-te de lila i vine a caminar.
Hora: 9 del matí. Lloc de sortida: Plaça de la Font

Dilluns 27 de novembre

TALLER: Sexisme a les cançons, a càrrec de Dones amb Empenta.
Anàlisis del sexisme que apareix a la música i recursos per
desmuntar estereotips i detectar continguts sexistes i violents. Hora:
6 de la tarda. Lloc: Casal de Joves d’Igualada

Espelmes, cinema i monòlegs a Piera

L’Associació de Dones de Piera i la regidoria d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Piera han organitzat una sèrie d’actes per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Divendres 24 de novembre
A les 18.30 h Projecció de la pel·lícula Figuras ocultas, a la Biblioteca de Piera

Dissabte 25 de novembre
A les 19 h Encesa d’espelmes, a la plaça Jove.
Amb la col·laboració de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases.
Lectura del manifest

Diumenge 26 de novembre
A les 19 h Monòlegs de la vagina, d’Eve Ensler,dramaturga, feminista i activista social als Estats Units. Autora de diverses pel·lícules relacionades amb les dones.
Obra interpretada per Les Inconyables. Auditori de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases

‘Ens volem vives i amb vides dignes’, a Capellades

La Taula de Dones commemora el 25N amb un acte a la plaça Verdaguer, a l’arbre del costat de la font ja que és aquí on cada mes l’entitat es troba per retre homenatge a les persones assassinades per violència masclista.

La celebració d’aquest 25N començarà amb la descoberta d’una placa a l’arbre, on s’explica l’homenatge que es ret mensualment a les víctimes. A l’acte hi col·laboraran diferents entitats de Capellades que llegiran el nom i l’edat de totes les persones que han perdut la vida en aquest 2017 a mans de la violència masclista. Aquesta celebració també comptarà amb un àudio-visual que repassarà les diferents accions que s’han dut a terme des de finals de l’any 2015, quan es va constituir la Taula de Dones de Capellades. En la mateixa línia, també es llegirà un Manifest.

Aquest dissabte, a les 7 de la tarda a la plaça Verdaguer, mostrem el rebuig a la violència masclista.

1r Concurs de vídeos curts contra la violència envers les dones

Des de la Secretaria de Ciutadania i Dones d’ERC Igualada, conjuntament amb l’Executiva d’Esquerra Anoia, es convoca el 1r Concurs de vídeos curts contra la violència envers les dones, en el marc del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el proper 25 de novembre.

Aquesta iniciativa té com a objectiu, implicar els mes joves en aquesta realitat de la nostra societat i donar a conèixer el seu punt de vista. En aquest sentit, la convocatòria del concurs va dirigida a joves de 14 a 25 anys, a qui se’ls anima a enviar vídeos curts, de 30 segons a 3 minuts, parlant sobre la violència masclista en qualsevol de les seves vessants. Els vídeos han de ser enviats a l’adreça: igualada@esquerra.cat.

El termini per a participar en el concurs s’ha fixat per al proper 1 de març del 2018, per tal que el jurat –format per les executives d’Esquerra Anoia i Igualada i membres del Festival Zoom- deliberi el guanyador el proper 8 de març del 2018, Dia Internacional de la Dona. El premi per al guanyador serà una caixa d’experiències de “fentpaís.cat” i la projecció del curt al Festival Zoom 2018.

Posteriorment, també hi haurà un període obert de votació popular que escollirà el segon millor curt d’entre tots els finalistes.

Es poden consultar les bases del concurs a l’adreça web ercigualada.cat.

Concurs d’Instagram per joves al voltant del 25N

El servei de Promoció de la Salut de l’Ajuntament d’Igualada proposa un concurs d’Instagram adreçat a joves amb motiu del 25 de Novembre, Dia per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Podran participar-hi els joves de 12 a 35 anys i la fotografia que presentin ha de tenir relació amb la lluita contra la violència masclista. Així doncs, poden ser objecte del concurs aquelles que abordin les diverses formes de violència implícites –estructural, simbòlica o institucional– o explícites –física, psicològica, sexual o econòmica– vers les dones, esdevingudes en l’àmbit de la parella, familiar, laboral, social o comunitari.

Entraran a concurs totes aquelles fotografies amb l’etiqueta #igd25N publicades entre el dissabte, 25 de novembre, i el divendres, 8 de gener, ambdós inclosos. Per tal de poder participar i evitar possibles problemes d’etiquetatge de les imatges és indispensable seguir el compte d’Instagram @promociosalutigd i mencionar-lo a la publicació. Aquesta s’haurà de fer des del perfil personal de les persones participants, no hi ha limitació de la quantitat de fotografies per participant i en cap cas es tindran en compte les valoracions d’altres usuaris sobre les fotografies presentades a l’hora d’emetre un veredicte.

El jurat estarà format per una persona de l’àrea d’Igualtat de la MICOD, per una persona del departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada i per una representant d’associacions de dones d’Igualada i per un professional del disseny. Es valorarà l’impacte visual de la imatge, l’originalitat, la creativitat i l’adequació de la mateixa a la transmissió de valors igualitaris, la defensa dels drets de les dones i la lluita contra la violència masclista

Hi haurà un únic premi, una càmera fotogràfica Polaroid Snap Touch Instant Digital Camera, amb pantalla LCD i impressió instantània amb tecnologia Zero Ink, una funda, i recanvis Premium ZINK Paper 20 peces 50×75 mm.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*