Inici Festes Els Reis d’Orient, a punt per repartir il·lusió arreu de l’Anoia

Els Reis d’Orient, a punt per repartir il·lusió arreu de l’Anoia

COMPARTIR

Aquest divendres, 5 de gener, els Reis Mags d’Orient, Melcior, Gaspr i Baltasar, arribaran a tots i cadascun dels municipis de l’Anoia per repartir il·lusió i regals entre petits i no tan petits. Repassem a continuació els horaris i detalls de l’arribada de Ses Majestats a alguns municipis anoiencs.

Igualada

Ses majestats seran rebudes a 1/4 de 6 de la tarda, davant de l’antic hospital, per les autoritats locals i una petita actuació de les bandes. 
Acte seguit, a les 6 de la tarda, inici de la cavalcada amb el següent recorregut: Passeig Verdaguer (cantonada Joaquima de Vedruna), av. Montserrat, av. de Caresmar, c/ de la Soledat, plaça del Rei, c/ de Sant Jordi, rambla del General Vives, rambla de Sant Isidre, rambla Nova, c/ de Sant Ferran i plaça Castells. Les zones blaves de la ciutat seran gratuïtes durant la tarda d’aquest divendres. La retransmissió de la cavalcada es podrà seguir en vídeo en directe a través d’aquest enllaç.

Piera

A les 18:00, pels carrers centrals de la vila, 71a Cavalcada dels Reis. Els Reis d’Orient arriben per la carretera dels Hostalets i recorren els carrers centrals de la vila. Missatge dels tres Reis d’Orient des del balcó de l’ajuntament i adoració del nen Jesús al pessebre vivent a la plaça del Tricentenari.

Vilanova del Camí

La primera visita de SSMM els Reis d’Orient serà a la residència AMMA i tot seguit iniciaran el recorregut pels carrers vilanovins. Cap a un quart de vuit del vespre és prevista la recepció oficial, a la plaça del Mercat i tot seguit la comitiva, encapçalada per les carrosses, continuarà repartint caramels pel municipi.

Santa Margarida de Montbui

Els Reis de l’Orient arribaran en globus i seran rebuts com és habitual per les autoritats i veïns del municipi a la Plaça de La Vinícola, on es realitzarà l’acte de benvinguda a les 7 de la tarda.

A continuació, pels volts de dos quarts de vuit de la tarda començarà la Cavalcada, amb modificacions en el seu recorregut. La part final de la cavalcada es desenvoluparà en sentit nord, passant pel tram més proper a Igualada de la carretera de Valls (fins a la rotonda de l’Olivera) i finalitzant al Passeig Espanya de Vista Alegre.

Al Nucli Antic de Montbui, Ses Majestats arribaran a l’església de Santa Margarida a tres quarts de vuit de la tarda, amb la tradicional cavacada organitzada per la Comissió de Festes Nucli Antic.

Masquefa

L’arribada al municipi de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18 h. a l’Escola Font del Roure on esperen ser rebuts pels infants i les famílies de la vila.

La Cavalcada començarà a l’Ajuntament, on es farà la rebuda dels Reis Mags i se’ls donarà la clau del poble. A continuació, el recorregut transcorrerà per carrer Major, carrer Sant Pere (on es durà a terme l’adoració de Ses Majestats a la parròquia), carrer Crehueta, carrer Serralet, carrer Font de la Malesa, carrer Doctor Rotllant, avinguda La Línia i avinguda Catalunya. I davant del Centre Tecnològic i Comunitari, tots els infants podran lliurar les seves cartes a Ses Majestats.

La Beguda també s’engalanarà un any més per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. En aquest cas, l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 17.15 h. al carrer de l’Estació.

Els Hostalets de Pierola

Als Hostalets de Pierola, l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient serà a les 18:30. El recorregut serà: Av. dels Hostalets de Pierola i carrers de Sant Antoni, Major, Ronda de Ponent, carrers de Montserrat i Església i, finalment, plaça Cal Figueres.

La Pobla de Claramunt

A la Pobla de Claramunt, els Reis d’Orient estrenaran vestits. La cavalcada començarà a 2/4 de 7 de la tarda des de l’Estació de Tren. La festa l’organitzen la regidoria de Cultura i la Comissió de Reis.

Ses Majestats viatjaran en carrosses i els patges, en tren. En arribar a l’estació, el pregoner donarà la benvinguda a la comitiva reial i els infants portaran fanalets per rebre’ls. Tot seguit, els nens i nenes més petits podran pujar a les carrosses a fer-se fotos amb els Reis.

A continuació, començarà la cavalcada que recorrerà l’avinguda de Gumersind Bisbal, els carrers de García Lorca, Soldevila, Pare Anton Soteras, l’avinguda de Catalunya i la plaça de l’Ajuntament. Quan Ses Majestats arribin al centre del poble aniran a adorar a l’església de Santa Maria, com s’havia fet anys enrere.

Després l’alcalde, Santi Broch, rebrà Melcior, Gaspar i Baltasar al balcó de la Casa Consistorial i després dels parlaments hi haurà, com cada any, coca i moscatell per a tothom.

La Torre de Claramunt

La Cavalcada dels Reis arribarà a les 18 h a la plaça de l’Univers de les Pinedes de l’Armengol, a les 19 h passarà per la plaça de l’església de Vilanova d’Espoia i a les 20 h els Tres Reis Mags oferiran unes paraules des del balcó de la plaça de l’Ajuntament de la Torre.

Pel que fa altres municipis, a la Llacuna, l’arribada és prevista a les 19:15; a Carme, Ses Majestats arribaran a les 19:00, mentre a Cabrera d’Anoia arribaran a les 21:15 al Local Social de Canaletes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*