Inici Destacats Els Reis d’Igualada obren els actes del 125è aniversari de la cavalcada

Els Reis d’Igualada obren els actes del 125è aniversari de la cavalcada

COMPARTIR

Aquest dimecres s’han presentat els actes del tradicional cicle de Reis, que aquest any presenten novetats destacades, amb motiu de la commemoració dels 125 anys de la cavalcada. Per celebrar aquesta efemèride, la Comissió Cavalcada de Reis Fundació Privada ha organitzat una sèrie d’activitats que ja es van iniciar aquest dilluns amb una conferència inclosa a la programació de l’AUGA.

La propera cita és el dijous 19 de setembre. Aquell dia, a les 19.30 h, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’ajuntament l’acte institucional d’inauguració de la 125 Festa dels Reis d’Igualada, que inclou l’estrena de l’exposició Scala Reis, que fa un recorregut retrospectiu sobre aquesta tradicional festa.

La mostra estarà distribuïda en diversos espais de la ciutat. La Sala Municipal, amb el títol “Capes i plomes”, estarà dedicada al vestuari i a la indumentària. El Casal Popular d’Igualada, el Foment, mostrarà l’arxiu fotogràfic vinculat als patges i les escales, amb una actuació sobre les façanes de l’edifici. L’Ateneu Igualadí acollirà “Les cartes”, amb l’arxiu fotogràfic i documentació vinculada al lliurament de la carta al Patge Faruk. La Sala l’Empremta d’Òmnium Cultural serà l’escenari de “Crides i Músiques” amb un recull de les crides, les auques i les músiques pròpies i vinculades a la festa. El vestíbul de l’Ajuntament dedicarà l’espai Igualadiníssim a aquest 125è aniversari, amb imatges de totes les èpoques. I el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia acollirà “Llibres”, una mostra de les diverses edicions dels llibres blanc i negre que tradicionalment acompanyen el Patge Faruk.

A més de tots aquests espais, l’exposició s’estendrà també una mostra de fotografies de la Festa que es podran veure a diversos comerços repartits en totes les zones de la ciutat.

Entre les novetats creades expressament per a la celebració també cal destacar: unes figuretes de pessebre que reprodueixen els Tres Reis, un logotip exclusiu del 125è aniversari i un domàs per penjar als balcons i finestres. A més, les monedes de xocolata i l’embolcall d’aquestes llaminadures amb què el Patge Faruk obsequia la mainada tindran en el seu revers la reproducció del logotip commemoratiu, que també lluirà en el renovat disseny de les bosses plenes d’obsequis que es lliuren als infants el dia 1 de gener

Calendari de la festa

Pel que fa les activitats pròpies de la festa dels Reis d’Igualada. La programació s’estrenarà, com és habitual, amb l’arribada del Patge Faruk al Pavelló de les Comes, el 28 de desembre. A les 18.30 h. començarà el festival infantil, amenitzat pel Grup “La Cremallera”, i a les 20 h farà l’entrada el Patge Faruk, que abans haurà fet un petit recorregut amb el seu seguici pels principals carrers de la ciutat.

A partir del 31 de desembre i fins al dia 4 de gener s’emetran el missatges radiofònics del Patge Faruk, a través de l’emissora de Ràdio Igualada. I el lliurament de cartes al Patge Faruk tindrà lloc el dia 1 de gener al Teatre Municipal de l’Ateneu, des de les 10.30 h fins a les 14.30 h. La recepció de paquets serà a l‘Avinguda Mestre Muntaner 99, (edifici Cal Carner) durant els dies 2,3 i 4 de gener.

Finalment, el dia 5 de gener Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Igualada. La recepció i benvinguda als Reis per part de les autoritats locals, en què també es preveu la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, serà al Passeig Verdaguer, cantonada amb el carrer Joaquima Vedruna. A les 18.00 s’iniciarà la Cavalcada.

Obsequi de la comunitat de les carmelites descalces

Des de fa molts anys, una de les primeres visites que fa el Patge Faruk el dia 5 de gener és al convent de les Germanes Carmelites descalces, abans al carrer de Santa Teresa, i ara, des del 1983 al terme de Jorba, on en el transcurs de la seva visita els hi llegeix un versicle de la bíblia i els hi fa lliurament d’un pergamí adient a la diada de la Epifania.

Com a mostra d’agraïment, les Germanes Carmelites han volgut també adherir-se a la celebració dels 125 aniversari de la Festa dels Reis d’Igualada i ho han fet amb un obsequi a la Comissió de la Cavalcada dels Reis d’Igualada d’un quadre, fet tot a mà, amb els símbols de la festa.

Des de la Comissió de Reis volen agrair de tot cor aquest meravellós detall i fer-lo visible a tota la ciutat. En el quadre hi surt un dibuix al·legòric d’uns patges pujant per una escala portant els regals a una família, el símbol del Patge Faruk, caramels de la festa, els Tres Reis i l’estrella que guia la cavalcada, tot brodat a mà i amb incrustacions de cristalls nobles, amb un fragment del text de la Litúrgia de les Hores “Hem vist com s’aixecava la seva estrella i hem vingut amb presents per adorar al Senyor”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*