Inici Destacats La rehabilitació d’habitatges a l’Anoia creix un 14% durant el primer semestre...

La rehabilitació d’habitatges a l’Anoia creix un 14% durant el primer semestre de l’any

COMPARTIR

La rehabilitació a la comarca de l’Anoia ha crescut en els sis primers mesos de l’any en un 14% respecte el mateix període de l’any anterior, segons dades del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) que ha visat al conjunt de la demarcació durant el primer semestre de 2018 un total de 3.634 obres de rehabilitació, que sumen més d’un milió de metres quadrats de superfície. Un 10% més d’obres que a l’últim semestre del 2017, però un 6% menys que en el mateix període de l’any anterior. El Col·legi d’Aparelladors ha fet públiques aquestes dades amb motiu de la celebració, durant la setmana del 15 al 21 d’octubre, de Rehabilita, que comprèn la Setmana de la Rehabilitació i la Fira de la Rehabilitació.

Els treballs de rehabilitació fets en habitatges al llarg del primer semestre del 2017 es mantenen, amb una lleugera davallada de només l’1% en relació al mateix període de l’any anterior. La tendència és negativa en els edificis no destinats a habitatge, on es registra un decreixement del 15% respecte als sis primers mesos del 2017

L’informe indica que el pes de les obres de rehabilitació es concentren a la ciutat de Barcelona, amb un 42% de total. Un altre 10% correspon a la resta de la comarca del Barcelonès. Segueixen en pes el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, amb un 14 i un 10% respectivament, el Maresme -7%- i el Vallès Oriental, amb un 5%.

De l’anàlisi de variació dels dos semestres anteriors es desprèn que les comarques amb els indicadors més positius són el Vallès Oriental, on la rehabilitació creix un 4%, el Maresme (1%) i l’Anoia 14%. Pel seu pes relatiu, és preocupant la caiguda del 8% registrada a Barcelona ciutat.

Pel CAATEEB, una de les raons que poden haver influït més en aquesta baixada és la manca d’impuls de les subvencions promogudes pel Consorci de l’Habitatge de Barcelona, l’Àrea Metropolitana i l’Agència de l’Habitatge durant el 2017. Així, si en el 2017 es van sumar convocatòries d’ajut per valor de 42’5 milions d’euros, en el primer semestre d’enguany l’import s’ha situat en només 23’2 milions, és a dir, un 45% menys.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*